Hozták a papírformát az első kiemeltek az U22-es bajnokságon

A csepeli strandröplabda ob-hétvége csütörtöki napján a fiú és lány U22-es bajnokságot rendezték meg. A nap a Strandröplabdázásért SE teljes sikerét hozta, hiszen a férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence, a nőknél pedig Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi diadalmaskodott.

 

A fiúknál a két évvel ezelőtt felnőtt országos bajnok és ifjúsági olimpiai negyedik kettős magabiztosan menetelt az elődöntőig, ott azonban némi meglepetésre elvesztették az első játszmát a Petik Csanád, Sándor Bence duó ellen. Ezt követően azonban már nem hibáztak, sem ezen a meccsen, sem pedig a döntőben, ahol az Ghazal Jamil, Oláh Botond kettőst a fináléba kerülésért legyőző Mikuláss-Koch Marcell és Szabó Vilmos ellen nyertek.

A nőknél a Vasvári testvérek voltak az első kiemeltek, s ők egészen a finálé második játszmájáig meneteltek magabiztosan. Ott azonban a címvédő Divényi Zita, Réthelyi Zsófia párost az elődöntőben búcsúztató, két hete U18-as bajnoki címet szerző Gubik Hanna és Vecsey Fanni szettet rabolt tőlük, sőt a döntő játszmában is vezettek már 12:8-ra, azonban ekkor következett egy rövidzárlat, s ezt kihasználva a testvérpár végül 16:14-re nyert.

Pénteken a fiú U16-osok küzdelmeivel, illetve a férfi és női főtábla selejtezőivel folytatódik az MKB-Pannónia Alapkezelő Strandröplabda Magyar Bajnokság.

 

U22-ES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, CSEPEL
Fiúk:
1. Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)
2. Mikuláss-Koch Marcell (SRSE), Szabó Vilmos (Pénzügyőr)
3. Ghazal Jamil, Oláh Botond (SRSE)
4. Petik Csanád (SRSE), Sándor Bence (Pénzügyőr)

Lányok:
1. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (SRSE)
2. Gubik Hanna (Beach Sport), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)
3. Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE)
4. Gyűrűs Boróka (SRSE), Réthelyi Orsolya (Kispest SE)