Vaida és Vecsey „szokásos” sikere, Bán és Ghazal nyert a férfiaknál

Vasárnap A-kategóriás ranglistapontszerző strandröplabda-versenyt rendeztek Csepelen, ahol egész nap folytak a Szabadkikötő–Friends Cup küzdelmei.

 

A nőknél már egyáltalán nem számít meglepetésnek, hogy Vaida Beáta (Eötvös DSE) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC) nyerte meg a viadalt, a fináléban a mindössze második versenyén együtt induló Háfra Dominika és Nagy Eszter (Penta-KSE) ellen győzve 21:17, 21:15-re. Vecseyék immár sorozatban negyedik tornagyőzelmüket szerezték – köztük a tatai ob-fordulón is –, eddig mindössze első versenyükön, éppen Gödöllőn kaptak ki.

A bronzérem Gubicza Laura és Szabó Adrienn (Penta-KSE) nyakába került, akik hatalmas csatában, a döntő játszmában múlták felül a tatai bronzérmes Gubik Hannát (Beach Sport) és Kovács Esztert (Penta-KSE).

A felsorolásból sajnos hiányzik a legutóbbi két országos bajnokságon győztes Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra neve, miután utóbbi a tatai ob-forduló szombati napján mélyvénás trombózis miatt került kórházba. Mivel felgyógyulása hosszabb időt vesz igénybe, ezért a RÖAK Kaposvár versenyzői éppen tegnap jelentették be, hogy idén nem tudják megvédeni bajnoki címüket.

A férfiaknál a bajnoki címvédő páros egyik fele, Bán Viktor állhatott fel a dobogó tetejére, társa ezúttal pedig a tatai bronzérmes Ghazal Jamil (SRSE) volt. A döntőben ők Oszlányi Simont és Domján Sebestyént (Strandsport SE) győzték le. Itt is a bronzmeccs hozta a nagyobb izgalmakat, amelyet végül a fiatal Mikuláss Koch Marcell (SRSE) és Szabó Vilmos (Pénzügyőr) érdemelt ki a döntő játszmában két korábbi bajnokot, Meszlényi Tamást (Kispest SE) és Nacsa Gábort (Strandsport SE) legyőzve.