Magyar arany és negyedik hely Iciciben

A hétvégén a horvátországi Iciciben versenyzett egy női és egy férfi párosunk egy 30 000 Kuna összdíjazású strandröplabda tornán. A legjobb horvát, szerb, szlovén és német párosok mellett hazánkat az SRSE kettősei, Juraszik Patrícia és Villám Lilla, illetve Oláh Botond és Soós Izsák képviselte.

 

A négy közé fiaink három nyert meccsel, botlás nélkül jutottak be, ahová az út olyan párosokon át vezetett, mint a horvát Silic/Del-Orco, akik így vigaszágra kényszerülve nagy csatákban verekedték vissza magukat a az elődöntőbe. A másik ágon a Jakopin/Bozenk és Pokersnik/Bosnjak párosok küzdötték a legjobbak közé magukat. Az elődöntőben a horvátok már nem engedték Botiéknak az újabb bravúrt. A szörnyű méretű “Silic blokk” mellé sajnos megérkezett a mezőnyük is, amit sajnos már nem tudtak megoldani a fiúk. A bronzmeccs is látványos küzdelmet hozott, de a végén a Pokersnik/Bosnjak kettős került ki belőle győztesen.

A női mezőny hasonlóan erősre sikerült, ahol Jupa és Lilla szépen meneteltek és olyan párosok skalpját gyűjtötték be, mint a szlovén Kotnik/Fabjan, akik ellen “sima” 2:0-ra hozták a meccset. Ezután egy pici botlás a Rosko/Munkwitz kettős ellen elég volt ahhoz, hogy a vigaszágra csússzanak, de egy pillanatra sem ijedtek meg lányaink és meggyőző játékkal másnapra visszaküzdötték magukat az elődöntőbe, ahol a Lovsin/Morgan páros próbálta keresni ellenük a nyerő megoldást, de sikertelenül. Ez a nap Jupáé és Lilláé volt. Ahogy a döntő is. Itt az őket vigaszágra küldő Rosko/Munkwitz ellen álltak fel újra, de most egy pillanatra sem hagyták meg a reményt a német párosnak. Ha Jupán próbálkoztak, mindig máshol hullott a homokba a labda, mint amerre jártak, ha Lillán, annak pusztító ütés lett a vége. 2:0-s magabiztos játékkal besöpörték lányaink a fődíjat.

Külön öröm volt párosainknak az Isztrián tartózkodó magyar nyaralókból verbuválódott szurkolótábor hangos buzdítása mellett játszani. A jó hangulat mellett az eredmények is jöttek.