Szabó Dorkáék és a Vasvári testvérek is főtáblán Ljubljanában!

Csütörtökön a selejtezőkkel egycsillagos World Tour-torna kezdődött a szlovéniai Ljubljanában, amelyre négy magyar női páros is nevezett, s kettő közülük sikerrel vette az akadályokat.

 

A selejtező első fordulójában Juraszik Patrícia és Villám Lilla (SRSE) egy svájci duót győzött le magabiztosan, míg Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi (SRSE) olasz páros ellen nyert simán. Ugyanez sajnos nem sikerült Czene Adriennek (Penta-KSE) és Hajós Aliznak (SRSE), miután a döntő szettben maradtak alul olasz riválisukkal szemben.

A második körben a két továbbjutó magyar páros éppen egymással került szembe, és egy nagyon izgalmas meccsen, végül a testvérpár győzött 23:21, 18:21, 15:12-re, és várhatja a pénteki folytatást a főtáblán. Mint ahogyan az első körben erőnyerő Győri Panni (Penta-KSE) és Szabó Dorka (ÓSSC) is a főtáblán folytathatja, aki egy lett páros ellen nyertek két szettben.

Már elkészült a főtábla sorsolása is: a Vasvári-testvérek az első helyen kiemelt hazai Lovsin/Jancar duó ellen kezdenek majd, s csoportjukban egy olasz és egy dán páros szerepel még. Dorkáék egy dán kettőssel játszanak, s még egy olasz és szlovén páros tagja a négyesnek.