Változások a kreditrendszerben és az edzőtovábbképzésre történő jelentkezésben

Tájékoztatás a 2020/2021. évi kreditrendszert érintő változásokról és az edzőtovábbképzésre történő jelentkezésről.

 

Kreditrendszer 2020/2021

A Magyar Röplabda Szövetség 2017-ben azzal a céllal hozta létre az edzői kreditrendszert, hogy fellendítse a szakmai életet, ösztönözze az edzőket az elméleti és gyakorlati tudásuk gyarapítására, ill. tapasztalataik megosztására.  A három év alatt összegyűjtött tapasztalatok alapján a Szakmai Kollégium az alábbiak szerint módosítja a kötelezően megszerzendő pontokat:

A 2020/2021. évi szezon során megszerzendő kreditpontok
„A” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 5 pont
„B” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 7 pont
„C” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 9 pont
„D” Működési Engedéllyel rendelkezők részére: 9 pont

A 60 év felettiek (a licensz kiadás dátuma a mérvadó a kor megállapításánál) mentesülnek a kreditpontok megszerzése alól, de a működési engedély megszerzéséhez az MRSZ aktuális

Díjfizetési táblázata szerinti díj befizetése nekik is kötelező.

A kreditszerzési lehetőség 2020. augusztus 29-től 2021. augusztus 31-ig tart.

A kreditpontszerzési lehetőségekről az MRSZ Back Office rendszerében és annak publikus felületén tájékoztatjuk az edzőkollégákat.

Kérjük az edző kollégákat, hogy az éves licenszük kiváltását, kiválasztását (adott esetben) a fentiek tudatában tegyék meg! Miután többen jelentkeztek már a képzésekre kollégáink „visszanyitották” a felületet, hogy az esetleges módosítást jelezni tudják az edzők.

 

Edzőtovábbképzés 2020/2021

Mint arról korábban tájékoztatást adtunk az idén több helyszínen kerül lebonyolításra a kötelező edzői továbbképzés. Néhány pontban szeretnénk összefoglalni a tudnivalókat a jelentkezés módjáról, a díjakról és a tudnivalókról.

A képzésekre minden esetben a „Back Office” rendszeren belül kell jelentkezni, ahol ki kell választani a kiváltani kívánt működési engedély típusát, vagy jelezni, hogy csak részt kíván venni az előadáson, de licenszet nem kér. A program automatikusan jelzi a kiválasztott opció díját, amit számla ellenében kell megfizetni. Kérjük, hogy az adatokat pontosan töltsék ki!

A régiós képzések elsősorban utánpótlással kapcsolatos témákat tartalmaznak, míg a „MRSZ Központi képzésen” a felnőtt röplabdázással kapcsolatos témakörök jelennek majd meg. Ezt elsősorban felnőtt csapatok mellett dolgozó edzőknek ajánljuk, de természetesen bárki részt vehet ezen a továbbképzésen is.

Az edzői működési engedély kiváltásának feltétele, hogy valamely továbbképzésen (nem kötelező a saját régióban részt venni) meg kell jelenni előzetes regisztráció, és a díj megfizetése után.

A jelentkezés feltétele a 2019/2020-as szezonra előírt kredit pontok megléte (melyeket gyűjteni 2020.08.31-ig lehetséges). A „Back Office” rendszer mindenki számára lehetővé teszi a jelentkezést, de kollégáink nem fogják befogadni azon edzők jelentkezését, akiknél hiányosságot tapasztalnak.

Az újonnan regisztrált edzők (akik korábban nem szerepeltek edzőként az adatbázisban) és azok az edzők, akiknek nem volt kiváltva működési engedély 2019/2020-ra gond nélkül tudnak jelentkezni a továbbképzésre.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően minden képzésen való részvétel kreditpontot ér.

Kérjük az edző kollégákat, hogy körültekintően válasszanak licensz kategóriát, és a jelentkezést „véglegesítsék”, hisz csak ezt követően tudjuk befogadni azt és a számlát elkészíteni.