Már lehet nevezni a felnőtt és utánpótlás strandröplabda ob-ra

A hónap végén rajtol az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, amellyel kapcsolatban összesítettünk néhány fontos tudnivalót.

 

Július 31-én elkezdődik az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság. A koronavírus-járvány némileg a látványos nyári sportág hazai versenynaptárára is rányomta a bélyegét, hiszen az előző évek három vagy négy ob-fordulója helyett ezúttal „csak” két mesterversenyt tartanak a már-már hagyományos Lupa-tavi döntő előtt.

A főtáblára 16 páros kerülhet a mesterversenyeken, a ranglista alapján az első 12 páros a nőknél és férfiaknál is főtáblás, a maradék négy helyre pályáznak a selejtező legjobbjai. A lebonyolítás az úgynevezett modified pool play szerint zajlik, azaz csoportkörben a kiemelés alapján játszanak egymással a duók, majd a vesztesek a versenyben maradásért, a győztesek a csoportgyőzelemért csapnak össze. A négyes első helyezettjei automatikusan negyeddöntőbe kerülnek, a többieknek keresztjátékon át vezet az útja a nyolc közé.

A Lupa-tavi döntő főtábláján a legtöbb ranglistaponttal rendelkező 16 egység szerepel, ha ennél több páros nevez, akkor csak pontegyenlőség esetén tartanak selejtezőt.

Ami az utánpótlást illeti, az eredetileg kiírtakhoz képest jelentősen megváltoztak a dátumok. Számukra nem rendeznek külön fordulókat, hanem a felnőtteseményekkel párhuzamosan minden korosztálynak egy-egy versenynapja lesz.

A versenyek már fent vannak a BackOffice rendszerben, tehát már lehet rájuk nevezni. A pontos nevezési határidőket a versenykiírások tartalmazzák. A legközelebbi nevezési határidő július 17., eddig kell nevezni az U18 leány bajnokságra, valamint az első felnőtt Mesterversenyre is!

Bár a koronavírus miatti veszélyhelyzet véget ért, ugyanakkor a Magyar Röplabda Szövetség továbbra is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet és a Strandröplabda Magyar Bajnokságot szervező Sportmarketing Ügynökséggel közösen mindent megtesz annak érdekében, hogy megelőzze a járvány esetleges terjedését.

Minden további részlet és tudnivaló megtalálható a versenykiírásokban, melyek az alábbi linken érhetők el:

https://www.hunvolley.info/pr_adatbank/001/003/p_003.asp?p_csoport_kod=10