Biszku Éva edzi az oroszlányi röplabdásokat

2019 februárjától gyermek röplabda szakággal bővült Oroszlány sportélete. A helyi általános iskolákban történt toborzásnak köszönhetően immáron 15 röplabdás gyerkőc látogatja a Gárdonyi Sportcentrumban tartott edzéseket, ahol változó korosztályban, fiúk és lányok egy csapatként ismerkednek a sportág szépségeivel.

 

Bizonyára az edző személye is garancia a sikeres fejlődésre, hiszen az egykori 65-szörös magyar válogatott, olimpiai 4., világbajnoki 6. helyezett, Európa-bajnoki ezüstérmes Biszku Éva irányítja a tréningeket. Munkájáról sokat elárul, hogy már a környező településeken – így a kecskédi és a dadi általános iskolában – is felkérték a sportoktatásra.

E héttől kezdődően röplabdatáborban van lehetőségük a gyerekeknek az alapok további elsajátítására, az alkar-, és kosárérintés, a nyitás rávezető gyakorlatokkal való továbbfejlesztésére.

A nyár folyamán 3 tábort szervez a vezetőedző, amelyek közül kiemelkedik a júliusi. Ekkor 3 haladó szintet elért vendég röplabdás leány érkezik a Vasas SC-től – Damsits Réka (Biszku Éva unokája), Fehér Imola és Nagy Alexandra – akik csapatkapitányként fogják segíteni az edzéseket.

Újdonság, hogy június 30-án elkezdődik a felnőtt oktatás is, amelyen a gyerekek szülei, egykori röplabdások – és bárki, aki a sportág iránt érdeklődik – részt vehet.

„Oroszlányba érkezésemkor nagy öröm volt számomra a fogadtatás. A városvezetők, az iskolák és sportlétesítmények vezetői egy emberként álltak mellém, és a röplabdázás helyi megvalósulása mellé. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy szakosztályként csatlakozunk az Oroszlányi Városi Sport Klubhoz, hiszen bebizonyosodott, hogy van igény a városban erre a sportágra” – mondta Biszku Éva.

(oroszlany.hu)