Már júniusban kilenc strandröplabda-verseny!

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége június 15-től engedélyezte a strandröplabda-versenyek megrendezését – szigorú egészségügyi és higiéniai feltételek mellett, a járványvédelmi előírások betartásával. Több klubnak sem kellett kétszer mondani, számos versenyrendezési kérelem érkezett az MRSZ-hez, már a hónap második felére is.

 

Nem kevesebb, mint 9 verseny lesz még a hónap folyamán, két-, három- és négycsillagos versenyek egyaránt, valamint egy felnőtt A-kategóriás viadal is. A versenyszezon június 19-én kezdődik Mohácson egy U20-as 4 csillagos, azaz ranglistapontszerző viadallal. Még azon a hétvégén lesz Csepelen két verseny, Mohácson egy másik, valamint Gyenesdiáson is. A következő hétvégén újabb két mohácsi versenyre kerül sor, a Vasas is rendez egy 3 csillagost, míg vasárnap a hűvösvölgyi MESE-strandröplabda telepen a felnőttek is összemérhetik erejüket.

A részletes program:
június 19., Beach Tour 1., Mohács, 4*-os U20 fiú és U20 lány verseny
június 20., Mohács Kupa 1., Mohács, 3*-os U20 fiú és U20 lány verseny
június 20., SRSE Szezonnyitó, Budapest, 2*-os U20 fiú és U20 lány verseny
június 20., Gyenesdiás Szezonnyitó, Gyenesdiás, 4*-os U16 lány verseny
június 21., SRSE Szezonnyitó, Budapest, 4*-os U22 fiú és U22 lány verseny
június 26., Beach Tour 2., Mohács, 4*-os U20 fiú és U20 lány verseny
június 27., Mohács Kupa 2., Mohács, 3*-os U20 fiú és U20 lány verseny
június 27., Vasas Szezonnyitó Kupa, Budapest, 3*-os U20 lány verseny
június 28., Beach Sport Open 1., Budapest, felnőtt „A” kategóriás verseny

Ezek a versenyek legkésőbb június 10-én feltöltésre kerülnek a BackOffice rendszerbe, s ettől kezdve lehet rájuk nevezni. A június 20-i gyenesdiási már most is megtalálható, amelyre keddtől (június 9.) lehet küldeni a nevezéseket.

 

A zökkenőmentes szezonkezdés érdekében a következőkre szeretnénk különösen felhívni a szervezők, egyesületek, játékosok figyelmét.

  1. Valamennyi verseny esetén a játékosoknak érvényes versenyzési engedéllyel és érvényes sportorvosi engedéllyel kell rendelkezniük. A versenyzési engedélyt a sportszervezetük tudja megkérni számukra. A sportorvosi engedély érvényességét érdemes ellenőrizni a következő honlapon:

https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/

  1. A strandröplabda versenyeket továbbra is csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. A tornákon a sportolókon, a sportszakembereken, valamint a rendezésben közreműködő személyeken kívül más személy nem vehet részt! Utánpótlás eseményeken, 18 év alatti sportolóknál párosonként 1 fő kísérő személy a sportolókkal egyidejűleg, a támasztott feltételekkel azonos módon (nyilatkozat, testhőmérséklet mérés stb.) a sportrendezvényre beléphet.
  2. Minden verseny minden résztvevője (pl. versenyigazgató, játékos, játékvezető, szövetségi ellenőr, párosonkénti 1 fő kísérő) köteles a korábban publikált és a hunvolley.info felületen elérhető OSEI Checklist egy darab kitöltött (5 napnál nem régebbi) példányát a szervező által kijelölt járványvédelmi felelősnek átadni. 18 év alatti sportolók esetén a szülői felelősségvállalási nyilatkozat is kötelező.