Jelentős erősítések a MÁV Előre női csapatának keretében

A koronavírus-járvány okozta bő három hónapnyi kényszerszünet után kezd visszatérni az élet a hazai sportvilágba, s így a MÁV Előre röplabdacsapatainak napi munkájába is. A felnőtt és az utánpótlás-bajnokságok ugyan befejeződtek, azonban a következő szezon tervezése javában zajlik a háttérben.

 

A következő szezonban is a női NB I-ben érdekelt MÁV Előre több új játékossal is megerősítette 2020–2021-es keretét. Farkas Mihály vezetőedző gárdájához csatlakozik Hackl Szilvia, magyar bajnok és kupagyőztes center. A korábban a Gödöllő, az MTK, a TF és a BSE alakulataiban is megfordult röplabdázó utóbbi fővárosi együttesnél ráadásul már dolgozott együtt a jelenlegi fehérvári szakvezetővel.

A szerb Iva Durdanovics szintén csatlakozik a MÁV-hoz. Az utóbbi négy szezont az Amerikai Egyesült Államokbeli South Alabama Egyetem gárdájánál töltő nyitásfogadó ütő új európai kihívásokat keresett, ezért is döntött Székesfehérvár mellett. A 178 cm magas, 23 éves játékos szerb utánpótlás válogatott és felnőtt strandröplabda válogatottsággal is rendelkezik.

Ugyancsak nyitásfogadó ütő Sebestyén Flóra, aki a Békéscsabai RSE-től érkezik. A 183 cm magas magyar korosztályos válogatott játékos – aki szerepelt a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 7. helyet szerzett nemzeti csapatban is – mindössze 18 éves, így a jövő nagy reménységei közé tartozik.

A 2020/2021-es játékoskeret még nem végleges, a következő napokban, hetekben további ütős bejelentések várhatóak.

(fehervarvolley.hu)