Dac és önkívület: interjú Bagics Balázzsal

Szenzációs kis történetnek nevezte Bagics Balázs, a Pénzügyőr korábbi válogatott röplabdázója csapata bajnoki döntőbe jutását. Mint ismert: a fővárosi együttes hétfőn este a Kazincbarcika elleni elődöntő ötödik mérkőzésén idegenben fordított 0:2-ről 3:2-re.

– A harmadik játszma hajrájához közeledve – még barcikai vezetésnél – volt egy egészen elképesztő blokkja. Ez volt a sorsfordító?
– Igazából az első két szettben is mindenki nagyon akarta ezt az egészet, de ekkor még valami hiányzott. A harmadik játszmában aztán megtörtént, amire kevesen számítottak, a parázs egy kis szelet kapott, s ezután mindenki szemében azt vettem észre, hogy meglehet a dolog. Felszabadultan kezdtünk röplabdázni, szívünket-lelkünket beleadtuk a meccsbe, tényleg fantasztikus, hogy 0:2-ről fordítottunk idegenben.
– A remek blokk után jött a java: Tóth András gyakorlatilag kiszerválta az ellenfelet. 19-17-es barcikai vezetést követően zsinórban nyolc Pénzügyőr-pont következett, amivel le is zárták a harmadik játszmát.
– Így történt. Érdekes egyébként, hogy pénteken, a harmadik meccsen, amin sajnos nem játszottam, szintén úgy nyert a csapat, hogy egy hasonló sorozatot produkált, amivel megtörte az ellenfelet, s fordított. Ez most megint bejött…
– Pedig, nem volt egyszerű dolga a csapatnak, igaz, a Kazincbarcikának sem. Négy nap alatt három meccset játszott le az elődöntőben a két együttes, ebből kettőt Barcikán. Ráadásul, náluk is sokan dolgoznak a sport mellett, ahogy a Pénzügyőrnél is…
– Pénteken és hétfőn is idegenben játszottunk, ami valóban nem volt könnyen összeegyeztethető, hiszen többen is a munka mellett röplabdázunk. Ezek a dolgok megnehezítik, hogy mindenki százszázalékig felkészült legyen vagy olyan edzésállapotba kerüljön, hogy azt mondhassa, csúcsformában van. Ezt próbáljuk fejben, kellő koncentrációval, lelkesedéssel és szívvel kompenzálni, ami ezúttal is sikerre vezetett bennünket.
– Tényleg elég ennyi a bajnoki döntőbe jutáshoz?
– Nyilván nem csak ezen múlt, de nagyon meg akartuk 2:0 után mutatni, hogy ennél több van bennünk és ebből egy nagyon szenzációs kis történet kerekedett ki.
– Bajnoki döntős a Pénzügyőr. Ízlelgetni kell ezt még?
– Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez sikerül. Fantasztikus, hogy képesek voltunk erre. Számomra csak az utolsó pont után vált biztossá, hogy igen, megcsináltuk, mert addig minden benne volt ebben a párharcban…
– A lélektani fölény viszont a harmadik játszma végétől már a Pénzügyőrnél volt…
– Így van, akkor azért már látszott az arcukon, hogy kicsit meg vannak rettenve. Igazából lelkesen, elfelejtve a tét nagyságát, mindent beleadva röplabdáztunk a meccs második felében.
– Vasárnap már következik a döntő, egykori csapata, a Kaposvár ellen…
– TV-s meccs lesz ráadásul az is, nagyon várjuk az összecsapást. Bizony, tavaly még a Kaposvárt erősítettem, érdekes lesz számomra a finálé.

Bagics Balázzsal a Kossuth Rádió készített interjút. Ugyancsak a Kossuthon, a kedden 21 óra 5 perckor Sportvilágban további nyilatkozatokat is hallhatnak: Mondi József szakosztály-igazgató és Tóth András a csapat feladója is megszólal a Pénzügyőr nagy sikere kapcsán.

A Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE férfi bajnoki döntő első mérkőzését vasárnap 15 óra 15 perckor rendezik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.