Megtalálta számításait a brazil ütő Szolnokon

A tavaly nyári szolnoki erősítési időszak egyik nagy fogása volt a brazil Iurgen Hummes Specht. A 26 éves, 201 centis ütő alapemberré nőtte ki magát, és nagy részt vállalt abból, hogy az Openhouse Szolnoki RKSI sporttörténeti Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, a bajnokságban pedig bejutott a legjobb négy közé.

„Hogy őszinte legyek, én nagyon keveset tudtam Magyarországról és a magyar röplabdáról, mielőtt idekerültem Szolnokra. A vezetőedzőnk, Gulyás Ferenc vette fel a kapcsolatot a menedzseremmel, és tetszett az ajánlat, így végül sikerült megállapodnunk. Néhány hónap elteltével azt mondhatom: örülök, hogy elfogadtam ezt a lehetőséget, és nagyon sok élménnyel gazdagodtam. Ma már elmondhatom, hogy szeretem az országot és a magyar röplabdát. Jól érzem magam itt, az edzőm és a csapattársaim is remek emberek. Boldog vagyok, és szeretek itt lenni” – mondta honlapunknak a ponterős játékos.

Hummes Specht a Fino Kaposvár elleni elődöntőn két mérkőzésen is csapata pontkirálya volt, és abban bízik, hogy a Magyar Kupa-döntő megnyerése után a bajnokságban sem marad érem nélkül a Tisza-parti együttes.

„Amikor elkezdtük a bajnokságot az ősszel, még nem tudtuk, meddig juthatunk – folytatta Hummes Specht. – A Magyar Kupában óriási tettet vittünk véghez azzal, hogy a legjobb magyar csapatot kétszer is legyőztük az elődöntőben, és a döntőben sem tudtak minket megállítani. Nagyszerű munkát végeztünk, de még nem fejeztük be: szeretném bronzéremmel befejezni a magyar bajnokság küzdelmeit. A Barcika egy nagyon jó csapat, így véleményem szerint nagy harc lesz majd minden mérkőzésen a győzelemért. Bízom a munkánkban, és azt hiszem, meg tudjuk nyerni ezt a párharcot.”

A brazil a jövővel kapcsolatban sejtelmesen csak annyit mondott: bármi megtörténhet… A Vegyész RC Kazincbarcika – Openhosuse Szolnok bronzpárbaj szombaton este rajtol a borsodiak otthonában.