CEV Kupa: olasz-magyar kapcsolatépítés

Szerdán 20 óra 30 perckor kezdődik az Unet Yamamay Busto Arsizio – Linamar-Békéscsabai RSE női röplabda CEV-kupa negyeddöntő visszavágó mérkőzés az olasz együttes otthonában. Az újdonsült MEVZA-kupa aranyérmes magyar csapat tagjai hétfőn utaztak el a találkozó helyszínére, és a klub menedzsmentje kihasználta az olasz klub invitálását, így a keddi nap során Enzo Barbaro klubmenedzser fogadta Baran Ádám elnököt és Varga Róbert technikai igazgatót.

A kétszeres CEV Kupa győztes olasz együttes mindennapjait áthatja a profizmus, egy remekül működő szervezet képét festette, ahol minden munkatárs pontosan és precízen végezte a rá szabott feladatokat. A csabaiak ellenfele több mint fél milliárd forintnak megfelelő összegből gazdálkodik, amivel nincsenek a top klubok között Itáliában, azonban a mi egyesületünk büdzséjének többszöröse mindez. Hazai mérkőzéseik helyszíne a PalaYamamay – 4500 fős aréna, amely megfelel a kor legmodernebb követelményeinek, de mindenekelőtt tiszta és rendezett, a személyzet pedig segítőkész. A 2016/2017-es szezonra a klub, mint 2000(!!!) bérletessel rendelkezik, ami jelentős stabilitást ad. Fő támogatóik az UNET energetikai cég, amely az euró százezrek mellett a csarnok teljes rezsiöltségét is állja, míg a világszerte ismert, fehérneműket gyártó Yamamay cég tulajdonosi köre pedig a klub vezetésének jogát birtokolja.
A felek előremutató egyeztetéseket folytattak a további együttműködési lehetőségekről, valamint gyakorlati kérdésekről is.
„Természetesen a számok nem rettentenek meg bennünket, hiszen a nemzetközi porondon ellenfeleink többsége jóval tehetősebb nálunk, de jelentős erőket mozgatunk meg, hogy ez a szakadék kisebb legyen. Azonban tény, hogy jelenleg még komoly eltérések vannak a lehetőségek között. Számomra megdöbbentő volt az a rend és fegyelem, ami a csarnokban uralkodott, egyszer jó lenne ilyen háttérrel és körülmények között dolgozni. Hatalmas inspirációt adott a látogatás, rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak, melyeket fel fogunk használni munkánk során. Tudjuk az utunkat, végig fogjuk járni, a BRSE hosszú távon is meghatározó csapat lesz Európában” – mondta Baran Ádám klubelnök.