Elhunyt Sitku Ernő, a nyíregyházi röplabdacsapatot működtető Kft. ügyvezető igazgatója

48 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, korábbi 149-szeres válogatott kosárlabdázó, a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B-csoportjában szereplő csapat szakmai igazgatója, a szabolcsi megyeszékhely kosár-, kézi- és röplabdacsapatát üzemeltető Élsport Kft. ügyvezetője, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja.

 

Nyíregyházán született 1972. január 9-én, s hamar kiderült, istenáldotta tehetség. A Budapesti Honvédhoz került, ahol néhány éven belül meghatározó játékos lett. Kisebb kitérőt tett Szolnokra és Debrecenbe, de igazán Pakson talált újra magára, az Atomerőművel négy aranyérmet is nyert. Közben természetesen bekerült a válogatottba, 1997-ben az Év játékosának választották, s tagja volt annak a gárdának, amely 1999-ben, 30 év után ismét Európa-bajnokságon szerepelhetett. Nyíregyházán, búcsúmeccs keretében, 41 évesen vonult vissza.

Pályafutása során összesen 149-szer szerepelt a nemzeti együttesben, négyszer lett magyar bajnok (a Honvéddal 1995-ben és 1997-ben, a Pakssal 2002-ben és 2005-ben), kétszer nyert Magyar Kupát (2003-ban és 2005-ben az ASE-val), és beválasztották a Magyar Kosárlabdázás 100 halhatatlan játékosa közé.

Haláláig a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B-csoportjában szereplő csapat szakmai igazgatója, a szabolcsi megyeszékhely kosár-, kézi- és röplabdacsapatát üzemeltető Élsport Kft. ügyvezetője volt.

Péntek este, minden előzmény nélkül az autója volánjánál rosszul lett. A kiérkező mentősök több mint fél órán át küzdöttek az életéért, de már nem lehetett megmenteni.