Újabb egy évet írt alá a Vasashoz Abdulazimova

Újabb játékosával hosszabbított szerződést a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vasas Óbuda. Török Kata, Juhár Dalma, Mihály Dorka, Ambrosio Melani és Szanja Kalicsanyin (Maria Kostelanská pedig tavaly két éves szerződést kötött), után ezúttal az azeri válogatott center, Ayshan Abdulazimova írt alá újabb egy évre, ami neki már a harmadik lesz a fővárosban.

 

Világbajnokság, Eb-nyolcaddöntő, olimpiai selejtező, Európa-liga csapatkapitányként – ha valakinek, akkor Ayshan Abdulazimovának igazán jól jöhetett a mostani kényszerpihenő, ugyanis mióta 2018 szeptemberében a Vasashoz igazolt, gyakorlatilag folyamatosan játszott.

„Nem volt jó érzés, amikor bejelentették, vége a szezonnak, mert voltak még céljaink, amiket így nem tudtunk teljesíteni. De legalább a Magyar Kupát megnyertük” – jelentette ki 27. születésnapját nemrég ünneplő játékos a klub honlapján.

„Minden nap futok vagy otthon erősítek, de ez messze nem ugyanaz, mintha napi két edzésünk lenne és labdáznánk is. Ugyanakkor el kell fogadnunk ezt a helyzetet, mert az egész világon ez van” – tette hozzá Ayshan, aki a járvány kitörése miatt nem jutott haza, továbbra is Budapesten tartózkodik. Mint elmondta, két járatát is törölték már, így egyelőre fogalma sincs, mikor tud elrepülni Bakuba. Éppen ezért nem is tervez nagy dolgokat nyárra, szeretne a családjával minél több időt tölteni.

Az idényről elmesélte, a válogatott után mindig nehéz elkezdenie a klubszezont, most sem volt ez másként. „Talán annak köszönhető, hogy itt más a rajtam lévő nyomás rajtam. A válogatottban ugyan az egész országot képviselem, itt a Vasasnál ugyanakkor sokkal jobban kell teljesítenem, mert nagyobb rajtam a felelősség.”

Nem a mostani volt az első Bajnokok Ligája-szereplése, de annyiból mindig is különleges lesz számára a mostani részvétel, hogy először volt kezdőjátékos a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Nagyszerű tapasztalat volt ez nekem is, remélem, ősztől ismét itt szerepelhetünk majd. A Conegliano elleni mérkőzés mindenkinek örök emlék marad” – nyilatkozta Abdulazimova, aki szerint jó szezont zárt, mint mindig, most is igyekezett a maximumot nyújtani minden edzésen és mérkőzésen, és csak bízik abban, hogy a stábtagok és a szurkolók elégedettek voltak vele.

A kupadöntő utáni kisebb sérüléséről – ami miatt néhány mérkőzést ki kellett hagynia – elmondta, a pandémia miatt nem sikerült befejezni a kezelését, ezért is nagyon várja, hogy hazamenjen, és ott megkapja a maradék injekciókat, amiknek köszönhetően, amikor visszatér, ismét százszázalékos lesz.

Megerősítette, a magyar bajnokság színvonala sokat emelkedett ebben a két idényben is, amit itt töltött, sokkal több jó mérkőzésük van, mint az első szezonban, a régebb óta itt lévő játékosok is folyamatosan fejlődnek.

„Mindkét évben nagyon jó csapatunk volt, remélem, ez az új bajnokságban sem lesz másként. A hosszabbításomnak több oka is volt: van egy befejezetlen ügyünk, illetve nagyon szeretek itt lenni, már én is tudom, mit jelent a Vasas-család kifejezés. Az első pillanattól kezdve jó szívvel fogadott mindenki, a stáb és a szurkolók is fantasztikusak, nagyon szeretem a poszt- és csapattársaimat is, mindig számíthatunk egymásra. Szerettünk volna duplázni, de ez nem jött össze és egy évvel későbbre tolódott” – fogalmazott Ayshan, aki a szurkolókra külön is kitért. – „Hihetetlenül hiányoznak, nagyon remélem, hamarosan ismét találkozunk! Most is hallom, ahogy támogatnak minket, ahogy kiabálják, hogy ’Hajrá Vasas!’ Nagyon várom, hogy ismét játszhassunk.”