Szpin Renáta: Egyértelmű volt, hogy Kaposváron maradok

Ha kedd, akkor újabb bejelentés: fény derült arra, ki az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának újabb tagja a 2020/2021-es évadban. Továbbra is Sasa Nedejkovic vezetőedző együttesében játszik majd a 24 esztendős Szpin Renáta, aki már alig várja, hogy újra elkezdődjön a munka. A válogatott liberó a korábbiaknál több felelősségre és kihívásra vágyott új klubjában, és az elmúlt hónapokban minden az elképzelései szerint alakult. 

A békéscsabaiak saját nevelésű játékosa tavaly tavasszal, 14 év után döntött a váltás mellett. A válogatott liberó 16 esztendősen mutatkozott be az élvonalban, és összesen 5 magyar bajnoki aranyat és egy bronzot, a Magyar Kupában 2 aranyat és 2 ezüstöt, a Közép-európai Ligában pedig 2 aranyérmet szerzett a BRSE színeiben. A 2019-ben az Extraligába jutó kaposvári egyesület vezetése nem titkoltan olyan játékosokkal erősítette meg a keretét, akik a pályán és a pályán kívül is példaképek lehetnek. Így került a Diamant csapatába Szpin Renáta, aki aktív részese volt a Diamant bajnoki menetelésének és történelmi nemzetközi bemutatkozásának is.
– Nagyszerű szezont zártunk Kaposváron, én pedig nagyon megszerettem a várost, úgyhogy egyértelmű volt, hogy maradni szeretnék. Jövőre folytatjuk azt a kemény munkát, amit elkezdtünk, és minél szebb eredménnyel szeretném zárni a következő szezont. Ehhez minden adott, így alig várom, hogy újból elkezdhessük a munkát – nyilatkozta a játékos.
Tálas Zsuzsanna és Tatjana Matic után tehát újabb alapember döntött úgy, hogy a folytatást is Kaposváron képzeli el, ami mindenképpen az elmúlt szezon munkájának dicsérete és egyben biztató tény a folytatás előtt.
NÉVJEGY

SZPIN RENÁTA
Születési dátum: 1996. április 30.
Születési hely Gyula

Magyar bajnok (2014, 2015, 2016, 2017, 2018 – BRSE)
Magyar Kupa-győztes (2016, 2017 – BRSE)
MEVZA Kupa-győztes (2017, 2018 – BRSE)
23-szoros válogatott (2017, World Grand Prix 3. csoport 1. helyezett)