Újabb mérföldkő Békéscsabán

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesületet is több oldalról érintette a koronavírus járvány és az ezzel járó válság, azonban ebben az időszakban még nagyobb elánnal dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeit a magas szintű sportoláshoz a jövő generációjának.

 

Töretlenül hiszünk abban, hogy ezen befektetések megtérülnek, továbbra is határozott célunk, hogy zömmel saját nevelésű, az Akadémián nevelkedett fiatalokra építve érünk el sikereket itthon és nemzetközi porondon, öregbítve a klub és Békéscsaba városának hírnevét – írta a napokban a klub hivatalos honlapja.

 

  

A Békéscsabai Röplabda Akadémia létesítése kapcsán felmerült annak lehetősége, hogy kollégiumi szálláshelyeket alakítsanak ki sportolók részére. A tárgyban végzett helyzetelemzés és a részletes megvalósíthatósági tanulmány arra mutatott rá, hogy egy külön sportakadémiai kollégium megépítése, illetve működtetése Békéscsabán nem lenne költséghatékony. Ezért több alternatíva vizsgálatát követően, annak lehetősége maradt talpon, hogy a Békéscsabai Szakképző Centrum (BSZC) Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégiumon belül, a meglévő leánykollégium épületére kerülne további egy emelet ráépítése. Ezzel a jelenleg 102 fős leánykollégium kapacitása 142 fősre emelkedhetne. A tervezésre vonatkozóan a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt biztosít forrást, így a március hónapban lezajlott sikeres beszerzési eljárás után az MLR Studio Kft. kezdhette meg a munkát.

„Ez egy újabb mérföldkő a klub életében. Határidőre elkészült az Akadémia impozáns munkacsarnoka, jelenleg is zajlik a Békéscsabai Városi Sportcsarnok felújítása, de nem dőlünk hátra, további terveink vannak, melyek megvalósításán gőzerővel dolgozunk!” – nyilatkozta Baran Ádám a BRSE elnöke.