Heti program: mérkőzések, események, közvetítések

A koronavírus-járvány ezen a héten már sajnos alaposan átírta a honi sportéletet, ami természetesen a röplabdára is hatással van. A kormányrendelet követő MRSZ-határozat szerint minden mérkőzést –felnőtt és utánpótlásszinten egyaránt – megrendeznek, azonban ezt nézők nem látogathatják.

 

Az, hogy nézők bemenjenek be a mérkőzésekre, azt a mérkőzést szervezők feladata megakadályozni, ennek ellenőrzése viszont a játékvezetők dolga lesz, akik nézők jelenlétében nem vezethetik le a találkozót.

A mérkőzések közvetítése ugyanakkor nincs tiltva, azonban ehhez előzetes írásbeli engedélyt kell kérnie a kluboknak az MRSZ-től (ez már az erre a hétre tervezett közvetítésekre is vonatkozik). A kérvényt az alábbi linken lehet letölteni.

VB-23 2020.03.11. TV közvetítési-Streamelési Kérelem (Teremröplabda – excel)

VB-23 2020.03.11. TV közvetítési-Streamelési Kérelem (Teremröplabda – pdf)

Itt hívnánk fel az Extraligás és az NB I-es klubok figyelmét egyaránt, hogy mivel a mérkőzésekre újságírók sem mehetnek be, ezért a helyi sajtó és a Nemzeti Sport munkáját is segítendő, a mérkőzések utáni edző nyilatkozatokat legkésőbb fél órával a találkozó vége után KÖTELEZŐEN töltsék fel az MRSZ Back Office-rendszerébe!

Pénteken egyébként két kaposvári mérkőzés szerepel a programban, amelyeket várhatóan a kapos.hu-n lehet majd megtekinteni, míg szombaton a nőknél Vasas–Békéscsaba (ezt az eredeti tervek szerint a Sportstream közvetíti majd), a férfiaknál pedig Kecskemét–Pénzügyőr meccsekre kerül majd sor, teljes NB I-es fordulóval együtt. Vasárnap két női és egy férfi Extraliga és egy NB I-es találkozót rendeznek.

Szombaton kerül sor az Országos Gyermek Bajnokság elődöntőjének második körére, és megrendezésre kerül Tatabányán az ülőröplabda Magyar Bajnokság 2. fordulója (a Kikinda csapata nem jön a fordulóra, ezért a Szekér László emlékverseny mérkőzéseit későbbi időpontban rendezik meg). A tervek szerint megtartják a MESE Strandröplabda Centrumban a Beach Tour két és négycsillagos strandröplabda U20-as versenyét is.

 

HETI PROGRAM:
Március 13., péntek
17:00 Fino Kaposvár SE–Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu?
19:30 1. MCM-Diamant Kaposvár–Újpesti TE (női Extraliga); Tv: kapos.hu?
Március 14., szombat
09:00 Ülőröplabda Magyar Bajnokság, Tatabánya
15:00 DSZC-Eötvös DSE–Gödöllői RC (női NB I)
15:00 MÁV Előre-Bericap–Szolnoki RK (férfi NB I)
15:00 Pécsi TE-PEAC–Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
16:30 Dunaferr SE–Sümegi RE (férfi NB I)
18:00 Vasas Óbuda–Swietelsky-Békéscsabai RSE (női Extraliga); Tv: Sportstream?
18:00 Diósgyőri VTK-FUX–Budaörsi DSE (női NB I)
18:00 Szent Benedek RA–Palota RSC (női NB I)
18:00 MÁV Előre-Bericap–TFSE (női NB I)
18:30 HÉP-Kecskeméti RC–Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
Március 15., vasárnap
14:00 Sümegi RE–Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
18:00 MAFC-BME–Debreceni EAC (férfi Extraliga)
18:00 Fatum-Nyíregyháza–Jászberény VT (női Extraliga)
19:00 Hungast Haladás–MTK Budapest (női Extraliga)