A Penta-KSE strandröplabdázói taroltak a MESE Tour-on

Szombaton rendezte meg a Beach Sport SE a hűvösvölgyi MESE Strandröplabda Centrumban a MESE Tour második fordulóját, ami egyben az év első B-kategóriás felnőtt pontszerző versenye lett.

 

A férfiaknál 16, a nőknél 14 páros lépett homokra, köztük országos bajnokok és érmesek. Az erősebbik nemnél az elődöntőben megismétlődött a két héttel ezelőtti torna fináléja: Berkes Zoltán (VRCK) és a 2015-ös bajnok Soós Izsák (Pénzügyőr) a fiatal feltörekvő Dóra Bencével és Papp Mátyással (Penta-KSE) csapott össze, s ahogyan legutóbb, ezúttal is utóbbiak győztek nagy csatában a döntő szettben. A másik ágon Krankovits Tamás (SZESE-Győr) és Oláh Gergely (Vasas) jutott el a fináléig, mert ellenfelük, Petik Csanád és Oláh Botond (SRSE) visszaléptek az elődöntőtől. A fináléban aztán Dóra és Papp magabiztosan győzött, így a második MESE Tour-versenyen is nyerni tudtak, emellett a kettő között, a Lupa Kupán sem akadtak legyőzőre.

A nőknél majdnem megismétlődőtt az egy hónappal ezelőtti finálé, akkor a Vasvári testvérek (SRSE) – Eszter és Zsófi – győzött Győri Panni (Penta-KSE) és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) ellen, most azonban utóbbi helyett Győri klubtársa, Szabó Adrienn volt a párja. Ezúttal a döntő is más eredményt hozott: ugyan a testvérpár megnyerte az első játszmát, ezután újítottak a KSE-sek és megfordították a meccset. A bronzérmet ugyancsak a Penta-KSE versenyzői, a Dénesi testvérek – Brigitta és Dalma – szerezték meg, akik a fél éves kihagyás után most visszatérő Háfra Dominika (ÓSSC) és Török Mercédesz (Kispest SE) ellen nyertek ugyancsak három szettben.

A versenysorozat harmadik fordulóját a tervek szerint április 4-én rendezik majd ugyancsak a MESE Strandröplabda Centrumban, s az is B-kategóriásnak van meghirdetve.