Oda a Pénzügyőr veretlensége – Hollósy sikerrel debütált a férfiaknál

Vasárnap a férfi Extraliga rangadóján a Vegyész RC Kazincbarcika három játszmában legyőzte a friss Magyar Kupa-győztes, a pontvadászatban eddig veretlen Pénzügyőr SE-t, így Hollósy László győzelemmel debütált a barcikai kispadon. A fővárosiaknál hiányzott a kupadöntőn megsérült Kovács Zoltán és az ott MVP-nek választott Reffatti is.

 

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 8. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (16, 15, 21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 400 néző. V.: Tillmann, Adler.
Vegyész: Páez 5, Blázsovics 10, Juhász 9, Braga 14, Efraimidisz 7, Moraes 10. Csere: Vitko, Dudás (liberó), Csizmadia, Árva. Vezetőedző: Hollósy László.
Pénzügyőr: Magyar, Tordai 9, Rása 1, Rozgonyi 8, Kiss 6, Flachner D. 8. Csere: Bruno (liberó), Solti 1, Szabó M. 1, Szabó V., Flachner K. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Mindkét csapat harmadik mérkőzésére készült a héten, legutóbb pénteken léptek pályára a Magyar Kupában: a Vegyész negyedik lett, miután alulmaradt a Fino Kaposvárral szemben, a Pénzügyőr SE viszont története első kupáját nyerte, hiszen öt szettben legyőzte a címvédő Kecskeméti RC-t. A Pénzügyőr sérülés miatt nem számíthatott két legjobb támadójára, az átló Kovács Zoltánra, valamint az MK-döntő legértékesebb játékosának megválasztott Reffatti Da Costára. A Vegyésznél mindenki egészséges volt, a kispadon pedig most debütált Hollósy László vezetőedzőként, akinek munkáját a szezon hátralévő részében a junior csapat edzője, Toronyai Miklós fogja segíteni.

A hazaiak ugyanolyan jól kezdtek, mint a pénteki kupameccsen, és ezúttal is Marcílio Braga vezérletével gyűjtögették a pontjaikat. A vendégek játékán meglátszott Reffatti hiánya, hiszen mind fogadásban, mind támadásban gyengébben muzsikáltak (25:16).

A Vegyész lendülete megmaradt, a két center, Rodrigo Moraes és Juhász Péter is pontos ütésekkel jelentkeztek. A PSE vezetőedzője, Jókay Zoltán cserékkel és időkérésekkel próbált operálni, de a kazincbarcikaiak nem hagyták kibontakozni ellenfelüket (25:15).

A harmadik felvonás sikerült a legszorosabbra, jól tartotta magát a Pénzügyőr, de a VRCK a szett derekától mindig ellenfele előtt járt néhány egységgel. A vendégek liberója, Bruno Feliciano egy szemfüles megoldással összehozott egy pontot övéinek, de Blázsovics Péter ütése pontot tett a 70 percig tartó találkozó végére (25:21).

Hollósy László: – A legfontosabb most az volt, hogy megszereztük a három pontot, így egy kis levegővételhez jutottunk. Láttam most már néhány mosolyt az arcokon, de ennél jóval őrültebbnek kell lenni.

Jókay Zoltán: – A játékosaim elvesztették a töküket. A két legponterősebb játékosomra nem számíthattam, és ügye nem csak az ütésről szól a röplabda, hanem például a nyitásról is. Más csapatok belementek a halasztásba, a Kazincbarcika nem, pedig kértük, nem véletlenül, így két nap után újra játszani kellett.

(forrás: vrck.hu)

 

HÉP-Kecskeméti RC–Debreceni EAC 3:0 (14, 17, 10)

Alig két nappal az elveszített kupadöntő után máris fontos fellépése volt a HÉP-KRC együttesének a DEAC ellen az Extraligában. A mérkőzést kevesebb, mint egy óra alatt lerendezte hazai pályán a “bosszúvágytól” fűtött Kecskemét. Volt miért visszavágniuk, hiszen a DEAC januárban legyőzte Dávid Zoltán legénységét. Emiatt, illetve az elveszített kupadöntő miatt is extra motivációval léptek pályára a hírös városiak, és ez meglátszódott a meccs képén.

A találkozó első perceit kissé álmosan nyitotta a KRC, két ponttal is ellépett a DEAC, de Pesti pontjával 5:5-nél egyenlítettek a hazaiak, és onnantól már világos volt, melyik csapat a kezdeményezőbb és az erősebb. Gacs és Amarildo kettősblokkjával, valamint Pesti és Krupánszki erős ütéseivel elkezdte kiépíteni magabiztos fórját a Kecskemét. A pénteki kupadöntő óta alig telt el két nap, de ez a szett első pár labdamenetét leszámítva nem látszódott a hírös városiakon; a blokkjaik jól működtek, a nyitásfogadásuk agresszív volt, míg a cívis városiak csak a ki nem kényszerített kecskeméti hibákból éltek. Ilyen volt Amarildo szélesre méretezett nyitása is, melyből a Debrecen megszerezte tizedik pontját, de ekkor a KRC már 18-nál járt. Az albán feladó a tévesztését remek feladásokkal javította, melyből Vaiopoulos, Qepa és Pesti is pontot ért el. Az első szettet Gacs zárta le (25:14).

A második játszmát úgy indították a kecskemétiek, ahogyan azt kell, ha oda akarnak érni a legjobb négybe a bajnokságban. Qepa és Pesti is okos pontokkal operált, utóbbi kiszorított helyzetben ütötte a labdát mértani pontossággal a pálya sarkába, 4:1. Továbbra is a KRC védekezését lehetett dicsérni, a blokkokat jól időzítették, és a debreceniek csak átlöbbölni tudták a játékszert a hazai oldalra, vagy a blokkba püfölték a próbálkozást. A DEAC még a hat pontot se érte el, mikor Dávid Zoltán fiai kétszámjegyűre növelték az előnyüket. Szubotics, Szabó és Tüske érkezett a pályára, előbbi szép ponttal, majd két ásszal szállt be a partiba. 19:7-nél becsületből még kikérték idejüket a debreceniek, akik kozmetikáztak is az eredményen, de többre nem volt esélyük (25:17).

A harmadik játszmát a KRC egyik legjobbja, Pesti már melegítőben figyelte, de társai nélküle is parádéztak, Szubotics, Gacs és Vaiopulosz is olyan ütést mért a debreceni falra, amit lehetetlen volt visszaadni. Minden mozdulaton látszódott, a Kecskemét nem csak a kupadöntőt akarta kiköszörülni, de a januári meglepetésvereséget is, melyet Debrecenben szenvedtek el. Horváth is pályára került a hazaiaknál, ő is ponttal hálálta meg a bizalmat Dávid Zoltánnak, aki már csak azért izgulhatott, hogy ez a lendület kitartson a végéig. A DEAC cserejátékosai bekiabálásokkal próbálták megzavarni a kecskeméti ütőket, emellett minden egyes pontnak úgy örültek, mint egy falat kenyérnek. Azonban ennél több öröm nem jutott nekik ezen a napon, a KRC a harmadik szettet is borzasztóan könnyedén hozta le (25:10).

Dávid Zoltán: – Örülök neki, hogy nyertünk. Kötelező három pontot gyűjtöttünk be. Boldog vagyok, hogy végre láttam mosolyogni a pályán a játékosaimat, kellett ez nekik. Lazábban fogták fel, élvezték, ehhez nyilván kellett az ellenfél is, de mindenkinek kellett ez, hogy a következőkben újból építkezni tudjunk.

Fodor Antal: – Úgy láttam én is ezt a meccset, ahogyan a nézők láthatták. Döntő fölényben volt a KRC, de erre számítottunk is, mert kulcsjátékosaink betegek és sérültek. A bajnokság folyamán most vagyunk a legrosszabb állapotban. Ezzel a vereséggel valószínűleg elment az a lehetőségünk, hogy a legjobb négybe kerüljünk. A továbbiakban az a célunk, hogy a legjobb hatban bennmaradjunk.

(forrás: kesport.hu)

 

Férfi NB I:
Pécsi TE-PEAC–Szolnoki RK 0:3 (–17, –19, –12)
Legtöbb pont:
Takács B. 6, ill. Gönczi 9
Gulyás Ferenc (Szolnok): – Gratulálok a csapatnak győzelemhez! Megvan a három pont és csere feladómnak is tudtam lehetőséget adni, volt hiba, de dolgozunk rajta, hogy minél kevesebb legyen.