Női NB I: otthon vesztettek játszmát az éllovasok a sereghajtók ellen

Teljes fordulót rendeztek szombaton a női NB I-ben. Az éllovas balatonfürediek meglepetésre játszmát veszítettek a sereghajtó Eötvös DSE ellen, míg a második DVTK és az utolsó előtti Gödöllő között megismétlődött a múlt heti 3:1-es eredmény. A Budaörsnek is sikerült játszmát nyernie a TFSE otthonában, csak a MÁV Előre győzött három szettben a Palota ellen.

 

Női NB I:
Szent Benedek RA – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (21, –20, 9, 16)
Legtöbb pont:
Dupont 12, ill. Vaida 19
Andrea Milodanovics: – A legrosszabb rémálmaimban sem gondoltam, hogy szettet vesztünk a debreceniek ellen. A múltkori, debreceni meccshez hasonlóan ezúttal is a cseresorral kezdtünk, aminek meg is lett az ára. Ez már nem ugyanaz a Debrecen, mint a múltkor, de a lényeg, hogy hoztuk a három pontot, és próbáljuk ezt a meccset minél hamarabb elfelejteni.
Szombathy András: – Ha már meg kell, hogy haljunk, szeretnénk szépen meghalni. Gratulálok a Balatonfürednek a győzelemhez, a saját csapatomnak pedig a szettnyeréshez.

 

DVTK Fux – Gödöllői RC 3:1 (14, 18, –14, 17)
Legtöbb pont:
Kovács E. 15, ill. Misonova 16
Toma Sándor: – Sajnálom a harmadik szettet, addig végig kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést, viszont onnan csak magunknak nehezítettük meg. De örülök a három pontnak, leszűrjük a tanulságokat, és megyünk tovább.
Szalay Attila: – Sajnos a múlt heti meccsel ellentétben, most nem tudtuk felvenni a játék ritmusát, ellenfelünk pedig taktikusabban játszott. A harmadik szettben és a negyedik feléig új felállásunkkal sikerült meglepnünk a hazaiakat.

 

TFSE – Budaörs 3:1 (10, 24, –22, 21)
Legtöbb pont:
Dani 16, ill. Reljics 20
Leonidasz Gaitanakisz: – Nem gondoltuk, hogy nyerni tudunk Araujo nélkül, két fiatal játékossal. De váratlanul remek teljesítménnyel rukkolt ki a csapat, amihez gratulálok nekik és nagyon örülök a győzelemnek. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de nagyon jól teljesítettünk, különösen a védekezéből való támadásépítésben. Igyekszünk minél több fiatalt beépíteni a csapatba.
Fésüs Irén: – Gratulálok a TFSE-nek a győzelemhez.

 

MÁV Előre-Bericap – Palota 3:0 (23, 19, 19)
Legtöbb pont:
Kiss A. 13, ill. Halla P. 9
Farkas Mihály: – Az első szettben nagyon jól játszott és küzdött a Palota, amivel igen megnehezítette a dolgunkat. Annak külön örülök, hogy sikerült mindenkinek játéklehetőséget adni.
Valasik Marietta: – Amit edzésen csinálunk, az tükröződik a mérkőzésen is. Az elejét jól bírtuk, utána viszont mentálisan és fizikálisan is visszaestünk. Sok volt a nyitásfogadási hibánk.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 PTE-PEAC – Sümeg (férfi NB I)
16:00 MÁV Előre-Bericap – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
16:30 Dunaferr – Szolnoki RA (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Jászberény (női Extraliga); Tv: sportstream
17:00 Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga)
18:00 Swietelsky-BRSE – UTE (női Extraliga)
19:00 MAFC BME – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: sportstream