Megvan az Európa-bajnoki selejtezők csoportbeosztása

Mondhatnánk, hogy kisorsolták a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportjait, de ez így nem lenne igaz, hiszen a csoportokat a ranglistahelyezések alapján állították össze. Női válogatottunk az egyes, a férfi viszont a négyesbe került.

 

A 24 csapatos Európa-bajnokságokra 12 hely már elkelt, hiszen a négy-négy társrendező, mellett a legutóbbi Eb legjobb nyolc csapata kvalifikálta magát (amennyiben átfedés volt, úgy a következők is).

A többi nevező válogatottat hat csoportba osztották szét a ranglistahelyezésük alapján, amelyekből az első kettő jut ki a 2021-es kontinenstornára. A nőknél öt négyes és egy hármas csoport alakult ki, s a mieink azzal a Franciaországgal kerültek egy négyesbe, akikkel az idei és a tavalyi Európa Ligában is egy csoportban voltak, rajtuk kívül Izrael (velük a 2014-es Eb-selejtezőkön és a 2015-ös Európa Ligában találkoztunk és négy meccsből hármat nyertünk) és Dánia szerepel még (velük legutóbb a 2014-es Savaria Kupán játszottunk és győztünk 3:0-ra).

A férfiaknak várhatóan jóval nehezebb dolguk lesz Portugáliával, Fehéroroszországgal és Norvégiával (utóbbiakkal az Eb-selejtezők 2016-os 1. fordulójában találkoztunk és kaptunk ki Norvégiában 3:2-re). A selejtezőket hat fordulóban, oda-visszavágós rendszerben rendezik augusztus 15. és szeptember 6. között.