Remek meccseket hozott, de pontokat nem a strandröplabda MESE Tour I.

A nőknél a Vasvári testvérek (SRSE), a férfiaknál Dóra Bence (Strandsport SE) és Papp Mátyás (Penta-KSE) nyerte a MESE Tour strandröplabda-verseny első fordulóját.

 

A hűvösvölgyi MESE Strandröplabda Centrumba hirdették meg az év első B-kategóriás felnőtt ranglistapontszerző-versenyét. Remek mezőny jött össze, hiszen Szombathelyi Szandra és Győri Panna, illetve Buday Balázs, Soós Izsák és Meszlényi Tamás révén mindkét nemnél voltak felnőtt országos bajnokok is a mezőnyben.

Sajnos végül mégsem lett pontszerző s a verseny, mert több játékosnak is hiányzott a sportorvosi engedélye, vagy a versenyengedélye, úgy viszont nem volt meg a B-kategóriához szükséges 12 páros. Ellenben így meg elindulhatott mindenki a tornán, amely remek mérkőzéseket hozott. A mezőnyt hármas csoportokra osztották (a férfiaknál volt egy négyes is), ahonnan az első kettő jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol a csoportgyőztesek egy-egy második helyezettel csaptak össze.

A nőknél nem született különösebb meglepetés, a négyszeres bajnok és címvédő Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), illetve a hóröplabda bajnok Győri Panni (Penta-KSE) alkalmi párosa, a még igencsak utánpótláskorú, de már felnőtt ob-fordulót nyerő Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi (SRSE), a még ugyancsak U18-as, de már felnőtt A-kategóriás tornán győztes Gubik Hanna (Beach Sport) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC), illetve a többszörös korosztályos bajnok és ob-fordulón ezüstérmes Juraszik Patrícia (SRSE) és a teremválogatottal Európa Ligát nyerő Szabó Adrienn (Penta-KSE) jutott az elődöntőbe, ahol utóbbiakat a Vasvári testvérek győzték le, míg Győri és Szombathelyi szetthátrányból fordított a másik ígéretes fiatal kettős ellen. Gubik és Vecsey a bronzmérkőzésen vigasztalódott, a döntő viszont a fiatal kora ellenére is összeszokottabb testvérpár sikerét hozta.

A férfiaknál nagyobb meglepetés született: az elődöntőbe a 2015-ös bajnok Meszlényi Tamás (Kispest SE) és Soós Izsák (Pénzügyőr) jutott be, előbbi Krekk Zoltán (SRSE), utóbbi pedig Berkes Zoltán (VRCK) párjaként, akivel voltak már ob-fordulón ezüstérmesek, ob-döntőben pedig negyedikek. Rajtuk kívül két ismeretlenebb kettős jutott még a négy közé: a MAFC-os Galbáts Iván és Török Máté, illetve Dóra Bence (Strandsport SE) és Papp Mátyás (Penta-KSE). Berkes és Soós fináléba kerülése nem volt meglepetés, annál inkább Dóráé és Pappé, az pedig pláne, hogy a fiatalok végül a döntőt is megnyerték, míg a bronzérem a MAFC-os páros nyakába került.

A MESE Tour fordulóira minden hónap első szombatján kerül sor, azaz legközelebb március 7-én játszhatnak majd a versenyzők, remélhetőleg akkor elég jelentkező lesz, akik rendelkeznek a szükséges sportorvosi és versenyengedélyekkel, így akkor már valóban ranglistapontokért is zajlik majd a küzdelem.

 

MESE Tour, I. forduló, nők:
1. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (SRSE)
2. Győri Panna (Penta-KSE), Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)
3. Gubik Hanna (Beach Sport), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)
4. Juraszik, Szabó A.
5. Gáti, Móri
6. Lakatos D., Nagy K.
7. Ördög, Szokol-Humay
8. Dénesi B., Vercseg
9-12. Kovács, Kovács
Kiss, Matkovics
Szabó, Papp
Farkas I., Tóth D.

Férfiak:
1. Dóra Bence (Strandsport SE), Papp Mátyás (Penta-KSE)
2. Berkes Zoltán (VRCK), Soós Izsák (Pénzügyőr)
3. Galbáts Iván, Török Máté (MAFC)
4. Meszlényi, Krekk
5. Tari, Kun
6. Molnár, Pető
7. Ghazal, Buday
8. Szigeti, Szabó
9-13. Udvarhelyi, Suba
Szalai, Apró
Dóczi, Petik
Bartók, Simonics
Decker, Farkas