Férfi NB I: továbbra is százszázalékos a PSE, Barcikán nyert a Fino

Teljes fordulót játszottak le a férfi Extraligában és az NB I-ben is vasárnap. Az éllovas Pénzügyőr három játszmában győzte le a Kecskemétet, a Fino Kaposvár viszont a címvédő Kazincbarcika otthonában tudott nyerni. A DEAC hatalmas csatában, az ötödik szettben csikarta ki a győzelmet a MAFC ellen. Ugyancsak öt játszmáig tartott a fehérváriak szolnoki, illetve a pécsiek szegedi kirándulása: előbbit a vendégek, utóbbit a hazaiak nyerték. A Dunaferr viszont magabiztos sikert aratott Sümegen.

 

Férfi Extraliga:
Pénzügyőr – Kecskemét 3:0 (23, 9, 22)
Legtöbb pont:
Kovács Z. 18, ill. Krupánszky 10
Jókay Zoltán: – Valahol várható volt, hogy a Kecskemét a hétközi Magyar Kupa-elődöntő után nem tud úgy felpörögni. Az első játszmában még megvolt a lendülete, aztán nem. Figyelnünk kellett arra, hogy különösen a második szett után ne essünk szét, ez többé-kevésbé sikerült. Örülök a sikernek, ám semmiképpen sem szabad messzemenő következtetéseket levonni belőle a kupadöntőre.
Dávid Zoltán: – Ennyi különbség nincs a két csapat között, sajnálom a mérkőzést, mert ha csak a játékunk ötven-hatvan százalékát hozzuk, sokkal szorosabb lett volna. Az első szettben volt keresnivalónk, a másodikban viszont semmit sem mutattunk meg a tudásunkból, a Pénzügyőr irányított, üveges tekinteteket láttam a csapatomban. A harmadik játszmában igyekeztem más csapatszerkezetben szerepeltetni a srácokat. Elismerésem az ellenfélnek.

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 1:3 (22, –20, –24, –17)
Legtöbb pont:
Braga 23, ill. Kruzskov 23
Marek Kardos: – Fájó vereséget szenvedtünk, de elismerés illeti a Kaposvárt, ugyanis jól játszott. Sajnos, nem sikerültek a fogadásaink, így nem tudtunk megfelelő támadásokat indítani. Az edzéseken a jövőben sokkal nagyobb gondot kell fordítanunk a védőmunkánk javítására. A messziről feladott labdákat az ütőink nem nagyon tudták értékesíteni, ezért maradt bennem hiányérzet.
Ruben Wolochin: – Ezúttal végre jól játszottunk és jól szervezett csapat benyomását keltettük. Túl tudtunk lendülni azon, hogy egy–egy látványos labdamenetet elveszítettünk. Annak különösen örülök, hogy a végjátékokat sikerült hozni. Nagyon fontos, hogy az elkövetkezendő időben az ilyen mérkőzésekre kellő mértékben rá tudjunk hangolódni.

Debrecen – MAFC-BME 3:2 (–21, 19, 22, –28, 13)
Legtöbb pont:
Bagics 23, ill. Csoma 39

Férfi NB I:
Szolnok – MÁV Előre-Bericap 2:3 (17, –11, 15, –22, –13)
Legtöbb pont:
Boa 18, ill. Renan 12
Gulyás Ferenc:
– Látványos mérkőzés volt, hullámzó teljesítmények jellemezték. Sajnos a döntő szett végén mi hibáztunk többet. Egy-egy játékosomnak még meg kell tanulni, hogy néha fontosabb a csapatérdek, mint az egyéni. Annak viszont örülök, hogy egyre több a kiemelkedő teljesítmény. Dolgozunk tovább céljaink eléréséhez.
Gazsi Péter: – Mind a két csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, végülis az ötödik szettet is elég lett volna lejátszani, gratulálok a fiúknak.

Vidux-Szeged – PTE PEAC 3:2 (–18, 15, 19, –22, 7)
Legtöbb pont:
Csányi 28, ill. Pordán 17
Nusser Elemér: – Le a kalappal ellenfelünk előtt, a Pécs önmagához képest nagyon jól játszott, a maximumot hozta ki magából. Simább győzelemre számítottam, de az első szettben ez már meghiúsult, akkor ugyanis hiba nélkül játszott riválisunk. Persze biztos voltam benne, hogy ezt a formát nem tudják végig tartani, és tanítványaim nem is ijedtek meg. Hullámzó volt a teljesítményünk, két játékosunkra csak pár labdamenetben tudtuk számítani, így nem lehetett biztosra mondani a hazai sikert. Jött is az ötödik szett, de itt már nem kellett izgulni: felőröltük ellenfelünket. A végjátékban lehetett érezni, milyen sokat ér, hogy sokkal fittebb a csapatunk. Ez is rengeteget segít, ha van egy olyan meccs, amit muszáj megnyerni, viszont nem kiegyensúlyozott a játékunk. Jó tapasztalat, hogy egy ilyen meccset is meg tudunk nyerni, erre az élményre is lehet építeni.
Gyöngyösi Zoltán: – Kiesési rangadón, óriási taktikai csata végén szereztünk egy pontot idegenben. Nagy nyomás alatt voltunk a nézők és egyéb tényezők miatt, de jól küzdöttünk. Egy center rotációban még jól jött volna.

Sümeg – Dunaferr 0:3 (–17, –21, –24)
Legtöbb pont:
Péter 14, ill. Mészáros D. 14
Németh Zoltán (Sümeg): – Jól teljesítettek a srácok, a hozzáállással abszolút elégedettek lehetünk. Kiélezett küzdelem volt, apró pontatlanságokon és figyelmetlenségeken múlott a párharc. Megérdemelten nyert a Dunaferr, jobban kell összpontosítanunk a végjátékokban. Folytatjuk a munkát!