Vocskó Györgyöt köszöntötték 70. születésnapján

A Magyar Röplabda Szövetség Hagyományőrző Bizottsága 70. születésnapja alkalmából otthonában meglátogatta és felköszöntötte Vocskó Györgyöt.

 

Vocskó György az Újpesti Dózsában kezdett el röplabdázni, játékosként a Czakó Kálmánnal játszott egy csapatban. 31 éves koráig, akkor egy Achilles in sérülés félbeszakította pályafutását.

1981-ben került a MAFC csapatához edzőként, amellyel 2006-ban és 2014-ben bronzérmet szerzett a bajnokságban, 2008-ban pedig a Magyar Kupában lettek bronzérmesek. 2006-ban az év edzőjének választották.

Ebben az időben az egyetem a testnevelő tanára is volt, emellett a magyar asztalitenisz válogatott erőléti edzőjeként is tevékenykedett, amelyben akkor olyan nagy név is játszott, mint Bátorfi Csilla.

Személyiségét mindenki szerette, mert nagyon jó szellemiségű közösségi ember, mai napig mindenki szeretettel gondol rá, mint a csapattársai mind diákjai és az egyetem munkatársai.

2015-ig rendszeresen sportolt, nagyon szeretett teniszezni, ekkor azonban egy meccs közben agyvérzést kapott és lebénult a fél oldala. Ezután újból kellett beszélni és járni tanulnia, a küzdeni akarása, azonban segítette átvészelni ezt a nehéz időszakot. Példaértékű a kitartása és a minden napi küzdelmei.

Születésnapja alkalmából Novák László, Soós István, illetve az MRSZ képviseletében Király Zsolt köszöntötte őt.