Röplabdás sportosztályt indít SZBRA

A 2020-2021-es tanévben a tervek szerint röplabda sporttagozatos osztályt indít Balatonfüreden a Szent Benedek Röplabda Akadémia. Erről nyilatkozott Komáromi Móric az SZBRA igazgatója.

 

“A Szent Benedek Röplabda Akadémia mindössze 5 éves múltra tekint vissza, ez idő alatt mégis szép eredményeket tudhat magáénak, amire rendkívül büszkék vagyunk. Felnőtt csapatunk már második éve az NB I-ben szerepel, tavaly a 3 helyet szerezték meg, jelenleg is előkelő helyen állnak a tabellán. Sokan nem feltétlenül tudják, hogy felnőtt csapatunk zöme utánpótláskorú játékosokból áll – állampolgárságtól függetlenül. Mivel az utánpótlásképzés kérdését kiemelten kezeljük,  ezért komoly szakmai stáb kialakítását is célul tűztük ki. Egyre ismertebb és elismertebb edzők, szakemberek csatlakoznak hozzánk, azt gondolom ez is azt jelzi, hogy jó úton vagyunk. Kormos Mihály utánpótlás szakmai igazgató irányításával egy Magyarországon eddig egyedülálló rendszert kívánunk felépíteni. Ennek egyik eleme a 2020/2021-es tanévben induló röplabdás sport osztály. A Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium és az Akadémia már eddig is szoros együttműködésben állt, most még szorosabbra fűzzük ezt a kapcsolatot. Szeretnénk, hogy a képzésben részt vevők a jó tanuló, jó sportoló elv mentén haladva váljanak érett, felnőtt emberré, játékossá.”

 

Nyílt napok: 2020.január 10. 10 óra

FELHÍVÁS!

Kedves Végzős Diák! Kedves Röplabdás!

Az általános iskola befejezésekor nagyon nehéz megválasztani azt az intézményt, azt az irányt, amely meghatározhatja az ember későbbi jövőjét! A Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium és a Szent Benedek Röplabda Akadémia egy komoly lehetőséget kínál.

Mint az ismert, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Magyarországon egyedülálló módon a két intézmény egy területen működik, így diákjaink, sportolóink életét a folyamatos ingázás, utazás nem nehezíti. Minden egy helyen van: iskola, kollégium, tornacsarnok és az étterem is.

Az Iskola
A 2020/2021-es tanévben az iskolában olyan sportgimnáziumi osztály indul, melyben a röplabda sport központi szerepet kap, emellett az érettségi tantárgyakat kiemelten oktatják a legmagasabban képzett tanáraink. Egyénre szabott programot alakítunk ki, hogy az élsport mellett érettségi után jó eséllyel kerüljenek be végzős diákjaink az általuk megálmodott főiskolára, egyetemre. A sportgimnáziumi osztályon kívül többféle képzés is választható az iskolánkban, melyeket büszkén ajánlunk. A mellékelt tájékoztatóban ezekről részletesen informálódhat.

Az Akadémia
A Szent Benedek Röplabda Akadémia felnőtt csapata a jelenleg is az élvonalban szerepel egy olyan fiatal csapattal, melynek tagjai javarészt még középiskolás diák. A jövőre induló röplabdás osztály tagjai számára a legmagasabb szintű röplabdás képzést tudjuk biztosítani, a legmagasabban kvalifikált edzőinkkel. Kiemelt edzésszám, egyéni képzés, élvonalbeli versenyzési lehetőség, nemzetközi tornákon való részvételi lehetőség, hogy csak egy pár dolgot kiemeljünk. Lehetőséget kínálunk a felnőtt kerettel való közös munkára is.

Nyílt napok
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük látogasson el hozzánk nyílt napjainkon, és nézzen körül nálunk személyesen. Ezeken a napokon lehetőséget biztosítunk mind az iskola, mind az akadémia megismerésére, egyúttal betekintést nyerhet mindennapjainkba.
Január 10-én és 11-én 10 órától (szombat) nagy szeretettel várjuk a kizárólag röplabdásoknak meghirdetett nyílt napokon!

Abban az esetben, ha egyik időpont sem megfelelő, úgy másik időpont egyeztetésére van lehetőség.

Előzetes egyeztetés, tájékozódás a részletekről és bejelentkezés:
Kormos Mihály
Utánpótlás szakmai igazgató
+36-30/205-70-35

Reméljük a következő tanévben már iskolánkban – akadémiánkon dolgozunk együtt!

Köszönettel és tisztelettel:
Komáromi Móric igazgató (Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium és Szent Benedek Röplabda Akadémia)

és Kormos Mihály utánpótlás szakmai igazgató (Szent Benedek Röplabda Akadémia)