Körbeverések miatt csúszott le a dobogóról leány junior-válogatottunk

dav

Csehországtól kikapott, Izraelt viszont legyőzte a magyar leány junior válogatott a Dunaújvárosban zajló MEVZA-torna záró napján. A mieink négy győzelemmel és két vereséggel fejezték be a küzdelmeket, s a mezőnyben egyedüli csapatként verték meg a végső győztes szlovénokat, azonban a körbeveréseknek köszönhetően végül a mieink lecsúsztak a dobogóról.

 

Most nem volt szerencséje a mieinknek – amelyet még az ág is húzott, hiszen az utolsó napra lebetegedett a csapatkapitány Boros Réka, így Horváth András mindössze egy feladóra számíthatott Berkó Lili személyében –, de hosszú távon a szerencse mindig kiegyenlíti a tartozását. Két éve ugyanez a csapat csak rosszabb szettaránnyal maradt le a serdülő Eb-ről, egy évvel később viszont jobb pontarányának köszönhetően kvalifikálták magukat az ifjúsági Eb-re. A MEVZA-érmet most is biztosan elcserélnék a junior Eb-n való részvételért.

A mieink közül Szabó Lili a harmadik, Sziládi Viktória pedig az ötödik legeredményesebb játékos lett a tornán.

 

Magyarország – Csehország 0:3 (–20, –15, –23)
Magyarország:
Berkó 3, Sziládi 8, Orosz 5, Kiss A. 5, Szabó L. 11, Szűcs G. 8. Csere: Rády, Szerencsés (liberók), Kis D. 2, Csóri, Szatmári, Takács V.

Magyarország – Izrael 2:1 (20, 22, –22)
Magyarország:
Berkó 3, Szabó L. 8, Szűcs G. 6, Kiss A. 11, Sziládi 7, Orosz 3. Csere: Rády, Szerencsés (liberók), Kis D. 6, Csóri 7, Szatmári 2, Takács V., Molnár Zs. 1.

A végeredmény: 1. Szlovénia 5 győzelem/15 pont, 2. Horvátország 5/13 pont, 3. Csehország 4/14, 4. Magyarország 4/9, 5. Szlovákia 2/5, 6. Izrael 1/4, 7. Ausztria 0/3