Elkészült a strandröplabda országos bajnokság programja

Csütörtökön ülést tartott az MRSZ Strand és Szabadidős Röplabda Bizottsága, amelynek egyik fő napirendi pontja az idei országos bajnokság versenynaptárának kialakítása volt.

Amint arról korábbi cikkünkben is írtunk, a bizottság idén három ob-fordulót és egy döntő megrendezését tervezi. A színhelyek kiválasztásánál idén az egyik fő szempont az volt, hogy olyan városokban legyenek, ahol jelenleg még nincsenek strandröplabda pályák, hogy ezek építésével újabb régiókban népszerűsítsék a szakágat. Természetesen ezeknek a pályáknak maximálisan meg kell felelniük az MRSZ előírásainak, s építésüket a szövetség folyamatosan ellenőrizni fogja.

A tervek szerint az első fordulóra június 23-25. között kerül majd sor Tatán, ahol a Víz, Zene, Virág Fesztivál egyik betétprogramja lenne a verseny. Egy héttel később, Pécs mellett, az orfűi Aquaparkban (június 30.-július 2.) rendezik majd a második fordulót, míg a harmadik július 28-30. között Dunaújvárosban kerülne lebonyolításra, a helyi halászlé-fesztivál mellett. A döntő biztosan Budapesten kerülne megrendezésre augusztus 12-13-án, s a Lupa-sziget lett kiszemelve helyszínként.

A tervek szerint az idei országos bajnokság minden fordulóján komoly, milliós összdíjazás lenne szétosztva a legjobban szereplő párosok között, ezzel is indulásra ösztökélve a játékosokat.

Az MRSZ jelentkezett egy CEV satellite-verseny megrendezésére is, amely már be is került az európai szövetség versenynaptárába. Ez július 14-16. között Siófokon kerül megrendezésre, s itt nemzetközi mezőnyben, világranglista pontokért versenyezhetnek majd a magyar versenyzők is. Egyelőre csak férfiversenyként van feltüntetve, de az MRSZ jelenleg is támogatókat keres, hogy mindkét nemben megrendezhessék a küzdelmeket.

Ugyanezen a héten a jövő évi ifjúsági olimpia selejtezőit is megrendezik a Balaton-parti városban, ahol versenyzőinknek lengyel, holland, szerb és bosnyák riválisokkal kell majd felvenniük a versenyt. Ilyen rangos strandröplabda versenyeket még soha nem rendeztek Magyarországon.

Véglegesítésre került az idei strandröplabda diákolimpia versenykiírása is. Ennek időpontja május 24-26., színhelye pedig Budapest, várhatóan Kispest lesz. A versenyeket a IV., V., VI. korcsoport számára írják ki amatőr és nyílt kategóriában.

A 2017-es tervezett strandröplabda versenynaptár:
05.24-05.26 Budapest, Kispest (diákolimpia)
06.23-06.25 Tata (felnőtt ob, 1. forduló)
06.30-07.02 Pécs, orfűi aquapark (felnőtt ob, 2. forduló)
07.12-07.16 Siófok (CEV satellite-verseny és ifjúsági olimpiai selejtező)
07.28-07.30 Dunaújváros (felnőtt ob, 3. forduló)
08.12-08.13 Budapest, Lupa-sziget (felnőtt ob-döntő)

A siófoki verseny linkje a CEV honlapján

A korosztályos utánpótlás kupák időpontjai és helyszínei még nem lettek kijelölve, mert ezt szeretnék összehangolni az utánpótlás MEVZA-tornákkal, de a Közép-európai Liga még nem hozta nyilvánosságra ezeknek a dátumait.