Strandröplabda: világranglistások nyerték az I. Breakout Hungary-t

Február 26-án sikeresen lezajlott a Breakout Hungary nyílt kategóriás strandröplabda bajnokság első fordulója. Tizenegy-tizenegy férfi és női páros nevezett a megmérettetésre és küzdöttek az elsőségért, valamint a Breakout bajnokság pontjaiért.

A férfimezőnyben ott volt a két évvel ezelőtti bajnok, a páros világranglistán 134. Meszlényi Tamás, aki most nem állandó társával, Soós Izsákkal, hanem Krekk Zoltánnal indult, és a Kispest SE versenyzői a papírformának megfelelően, játszmavesztés nélkül győztek is Dóra Bencét és Keresztes Lászlót, valamint Galbáts Ivánt és Szigeti Szilárdot megelőzve.

A nőknél a világranglistán ugyancsak a legjobban jegyzett magyar duó, a tavalyi országos bajnokságon bronzérmes Dénesi Brigitta, valamint Győri Panni diadalmaskodott, a tavalyi ob-n ötödik Nagy Szabina, valamint Lakatos Diána (mindannyian Gödöllői RC), illetve  Radnóti Andrea és Szikszai Diána előtt.

Breakout
A verseny lebonyolítása révén a csoport mérkőzéseket és a keresztjátékot követően minden helyosztót lejátszottak a párosok, ami azt jelentette, hogy a párosok legalább öt mérkőzést játszottak, a torna megnyeréséhez pedig hat mérkőzésre volt szükség.

A verseny támogatói, azaz a BME Sportközpont és a PENCO jóvoltából igen színvonalas díjazásban részesült minden nevező és a helyezett párosok is. A tornagyőztes párosok egy MIKASA VLS300-as csúcskategóriás strandröplabdával, az első három helyezett páros pedig egy hónapra szóló BME kondi bérlettel, éremmel és oklevéllel lettek gazdagabbak, továbbá minden nevező kipróbálhatta a PENCO energia zseléjét, amire szükségük is volt a verseny során.

A szervező gárda egy májusig tartó verseny sorozatot hirdetett Egyetemi és Nyílt kategóriákban, aminek az első fordulói már lezajlottak. Minden versenyen egyéni ranglista pontokat gyűjthetnek a versenyzők és a bajnokság végén a pontok alapján külön díjazásban részesülnek a legjobbak.

A további versenyek időpontjait és információkat a versenyről a Breakout Hungary facebook-oldalon találhatnak az érdeklődők (https://www.facebook.com/BreakoutLifestyle/).

A VERSENY DOBOGÓSAI, NŐI KATEGÓRIA:
1. Dénesi Brigitta, Győri Panna
2. Lakatos Diána, Nagy Szabina
3. Radnóti Andrea, Szikszai Diána

FÉRFI KATEGÓRIA:
1. Krekk Zoltán, Meszlényi Tamás
2. Dóra Bence, Keresztes László
3. Galbáts Iván, Szigeti Szilárd

 (Fotók és szöveg: Bartók Tamás)