Női bajnokság: harmadszor is az UTE örülhetett

Két mérkőzést játszottak szombaton a női bajnokságban. Az Extraligában az UTE és a Békéscsaba csapott össze egymással, s ahogyan a közelmúltban lejátszott két Magyar Kupa mérkőzést követően – az elsőn a lilák 3:1-re nyertek, a másodikon 3:2-re kikaptak, de továbbjutottak – ezúttal is a fővárosiak örülhettek, mégpedig egy nagyon szoros játszma után két nagyon simában nyertek. A női NB I-ben fordulatos meccsen győzött a Budaörs 3:2-re a DVTK ellen.

 

Női Extraliga:
UTE – Békéscsaba 3:0 (26, 12, 15)
Legtöbb pont: Carabali és Nikic 12-12, ill. Klaric 10
Kántor Sándor: – A szerdai kupameccs második szettje után már csak arra koncentráltunk, hogy a mai hazai bajnokin, saját szurkolóink előtt is meg tudjuk ismételni az ottani teljesítményt. Ez sikerült is és nagyon örülök, hogy így sikerült kiszolgálnunk a közönségünket.
Vasja Samec Lipicer: – Ma győzni jöttünk Újpestre. Az első játszmában három lehetőségünk is volt erre, de ezeket sajnos elszalasztottuk. Sajnos a szoros játszmáknál még tapasztalatlan a csapatunk. Ezt követően viszont elfelejtettük azt, amit az edzéseken gyakoroltunk, és ami otthon már jól ment, ekkor nem úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük. Mentálisan változtatnunk kell valamit, mert ami megy az edzéseken, az nem sikerül a mérkőzéseken.

 

Női NB I:
Budaörs – DVTK Fux 3:2 (–19, 23, 22, –16, 9)
Legtöbb pont: Reljics 19, ill. Donaghy 21
Fekete Krisztina:Nagyon fontos győzelmet arattunk a jó erőkből álló Diósgyőr ellen. Gratulálok a lányoknak, igazi csapatként küzdöttek egymásért.
Toma Sándor: – Jól kezdtük a meccset, sőt, még a második játszmában is jól játszottunk, de a kezdeti lendület egyfajta ,,álló levegővé” alakult. A harmadik szettben nagyon elment az ellenfél, de aztán vissza tudtunk kapaszkodni, és a negyedik szettet simán meg is nyertük. Az ötödik játszmára azonban elfáradtak a kulcsemberek, sajnos blokkvédekezésben, fontos momentumokban voltak hibáink.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 PTE-Pécsi EAC – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
16:30 Dunaferr – DEAC (férfi NB I)
17:00 Kecskemét – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi NB I)
19:00 MAFC BME – Sümeg (férfi NB I); Tv: Sportstream