Challenge Kupa: magabiztos Pénzügyőr-győzelem és továbbjutás

A keddi mérkőzés után szerdán sem okozott gondot a Pénzügyőrnek a ciprusi Omonia Nicosia legyőzése a Challenge Kupában. Sőt, a budapesti csapat még simábban győzte le ellenfelét, mint egy nappal korábban.

 

OMONIA NICOSIA (ciprusi) – PÉNZÜGYŐR SE 0:3 (–11, –17, –16)

Kőér utca, 200 néző. V: Galic (bosnyák), Buchar (cseh)

Omonia: S. Petrakidisz 4, Aleksziu 9, Ruiz 5, Prodromu 5, Henrique Alves 6, De Outeiro Da Silva 3. Csere: Platritisz (liberó). Edző: Szavvasz Szavva

Pénzügyőr: Rása 3, Magyar 5, Reffatti 9, Flachner D. 3, Kovács Z. 13, Kiss D. 6. Csere: Feliciano Jorge, Hartyányi (liberók), Szabó M. 3, Tordai 7, Solti 2, Szabó V. 1, Rozgonyi 1, Flachner K. Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 3:1, 5:9, 7:14, 9:20, 11:24. 2. játszma: 0:4, 4:7, 6:12, 9:17, 11:21, 14:24. 3. játszma: 2:8, 6:13, 11:19, 15:24.

Bár a párharc visszavágójának az eleje kissé hasonlított a két csapat keddi mérkőzésére – az elején ugyanis a ciprusi csapat vezetett kettővel –, a ma is elemében lévő Kovács Zoltán vezérletével gyorsan tisztázta az erőviszonyokat a budapesti csapat és mindössze 11 pontot engedélyezett ellenfelének. A második játszmában folytatódott a PSE erődemonstrációja, és villámgyorsan tetemes különbség alakult ki. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, még úgy sem, hogy néhányszor azért sikerült alaposan megszerválni a mieinket is. A végén tíz szettlabdája volt a Pénzügyőrnek a továbbjutáshoz, és bár hármat is hárítottak a vendégek, egy rossz nyitás megpecsételte a sorsukat. Ugyan ezt követően Jókay Zoltán több fiatal játékosnak is lehetőséget adott, de a játék képe ezt követően sem változott, és végül izgalommentesen nyerte a magyar csapat a második mérkőzést is.

Szavvasz Szavva: – Igyekeztünk az éjszaka kielemezni a magyar csapat játékát, megtalálni a gyenge pontjait, de sajnos kényszerűségből változtatnom kellett a kezdőcsapatomon, és ez rányomta a bélyegét a teljesítményünkre.

Jókay Zoltán: – Ma sikerült sokkal lazábban játszania a fiúknak. A ciprusiak ugyan más szerkezetben álltak fel, de ez sem okozott problémát. A fiatalok is átestek a tűzkeresztségen és szépen is teljesítettek.

A Pénzügyőr a következő fordulóban a belga BDO Volley Haasrode Leuven és a török Tokat Belediye Plevne párharcának győztesével játszik.