A laolán nézhető a csabaiak MEVZA-elődöntője

A keddi, CEV Kupa negyeddöntő után sincs megállás Békéscsabán. A csapat már javában úton van Zágrábba, ahol szombaton a MEVZA Kupa négyes döntőjében lépnek pályára a lányok.

A MEVZA idén Zágrábnak ítélte oda a négyes döntő rendezési jogát, ami azért volt furcsa, mert a horvát Mladost Zagreb a hölgyeknél csak a nyolcadik helyen zárt az alapszakaszban. Azonban a horvátok egy füst alatt rendezik meg a férfi és női Final Fourt, s az erősebbik nemnél is érdekeltek, hiszen ott a negyedik helyen zártak.

Bár a döntés nyilván nem érintette jól, a finálé megrendezésére ugyancsak pályázó csabaiakat, de nincs mit tenni, következik az elődöntő, amelyek a szlovén Branik Maribor ellen vívja majd a BRSE szombaton 15 órától. A két csapat nem is olyan régen meccselt egymással az alapszakaszban, s Mariborban már 2:0-ra vezettek a mieink, azonban a hazaiak fordítani tudtak, s végül nyertek 3:2-re.

Van tehát miért visszavágni nekik, s a csabai lányok sikere esetén vasárnap este 20 órától lesz a következő jelenésük, várhatóan a címvédő és az alapszakaszt is megnyerő, ugyancsak szlovén Calcit Kamnik ellen, hiszen az ő ellenfelük a házigazda, de nem túl erős Mladost lesz. Ellenük is van miért revánsot vennie a mieinknek, hiszen a tavalyi fináléban éppen a BRSE volt a szlovénok ellenfele.

Amennyiben a csabaiak vereséget szenvednek az elődöntőben, úgy vasárnap ugyancsak 15 órától lesz jelenésük a bronzmeccsen. A laola1.tv a csabaiak elődöntőjét, illetve a vasárnapi női bronzmérkőzést élőben közvetíti (érdekes módon, a női döntőt viszont nem), így szombaton 15 órakor minden érdeklődő láthatja a meccset erre a linkre kattintva.

Linamar Békéscsabai RSE – Nova KBM Branik Maribor