Az olasz szaksajtó is dicséri a Békéscsabát

A kétszeres CEV Kupa-győztes Busto Arsizio 3:1-re nyert kedden a Linamar-BRSE vendégeként a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén. A békécsabai hölgyek teljesítményéről elismerően ír a La Gazzetta Dello Sport, ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy győzelmével a továbbjutás küszöbére lépett az olasz csapat.

“Közel az elődöntőhöz a Busto Arsizio és a Casalmaggiore” – írja öles betűkkel a címében az első számú olasz sportnapilap. Tény, mindkét együttes győzelemmel kezdte szereplését a negyeddöntőben, mint ismert a Busto 3:1-re nyert  a BRSE vendégeként, míg a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes Casalmaggiore a Sándor Renátával felálló Stuttgart otthonában diadalmaskodott 3:2 arányban. Sándor Renáta az első két játszmában volt a pályán és összesen 5 pontot szerzett. A Stuttgart 0:2-ről egyenlített, végül 15-12-re vesztett a záró játékrészben.

Ami a békéscsabai mérkőzést illeti, az olasz sajtó úgy véli, hogy a Busto Arsizio hozta az előzetesen elvártakat. Kiemelik, hogy a visszavágón elég két játszmát vagy legrosszabb esetben az aranyszettet megnyerniük a továbbjutáshoz. A Gazzetta azt is hozzáteszi, hogy a magyarországi mérkőzésre nem tudott elutazni hát- és derékfájdalmak miatt a a Busto csapatkapitánya, az olasz válogatott Giulia Pisani, ennek ellenére – különösen a harmadik és   a negyedik játszmában – jól teljesített az együttes.

A BRSE-ről elismerően ír a sportnapilap: kiemelik, hogy az első két játszmában megnehezítette a Busto dolgát a magyar csapat, amely többször is már-már lehetetlennek tűnő helyzetből jött vissza. Dicsérik Szakmáry Grétát és Irina Szmirnovát is, akiket a mérkőzés első felében hatékony és ponterős játék jellemzett, valamint az egész “rózsaszín szoknyában röplabdázó” magyar csapatot, amiért a második játszmában egy parádés, 10-1-es szériát produkálval 14-9-ről, 19-15-re fordított.  A folytatásról megjegyzik, hogy Martinez és Diouf, a két óriás ezúttal is a Busto vezére volt, átlendítették csapatukat a nehézségeken, ennek köszönhető a 3:1-es sikerük. Diouf egyébként 24, Martinez 21 pontig jutott.
Az eredeti cikk itt látható: http://www.gazzetta.it/Volley/07-03-2017/volley-coppa-cev-semifinale-vicina-busto-arsizio-casalmaggiore-1801140660803.shtml