4 ország 9 csapata küzdött a Le Petit Mikulás Kupán

Vasárnap rendezték Debrecenben az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna „kistestvérét”, ezúttal Le Petit Mikulás Kupa néven.

 

A 2006-ban és azután születetteknek kiírt versenyre a hazaiakon kívül Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek csapatok. A csoportküzdelmek után úgy tűnt, hogy a hazai csapatoknak nem sok babér terem, hiszen mindhárom csoportban határon túli együttes végzett az élen: az LPS Bihorul Oradea, a Miroslav Antic Általános Iskola és a Bodrogszerdahelyi Alapiskola. A keresztjátékok során nagy meglepetésre a Kamilla Terápiás és Diáksport Egyesület (Balmazújváros) legyőzte a nagyváradi sportiskolásokat, a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI pedig palicsi testvériskolájuk ellen diadalmaskodott. Egyedül a bodrogszerdahelyieknek sikerült csoportgyőztesként a legjobb három közé jutniuk, ők azonban ott sem találtak legyőzőre, így veretlenül lettek tornagyőztesek.  A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI eddigi legnagyobb röplabdás sikereként legjobb hazai együttesként szerezte meg a második helyet.

A torna végeredménye:

  1. Bodrogszerdahelyi Alapiskola (Szlovákia)
  2. Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI
  3. Kamilla Terápiás és Diáksport Egyesület (Balmazújváros)
  4. LPS Bihorul Oradea (Románia)
  5. Bárdos Lajos Általános Iskola, Hajdúszoboszló „A” csapat
  6. Miroslav Antic Általános Iskola, Palics (Szerbia)
  7. Bárdos Lajos Általános Iskola, Hajdúszoboszló „B” csapat
  8. Eötvös DSE
  9. Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI

A torna szervezőinek jóvoltából ezúttal is minden résztvevő ajándékcsomagot kapott, amelyet az Eötvös DSE NB I-es játékosai, a néhány éve még Mikulás Kupán szereplő Kovács Anett és Fehérvári Vivien adtak át.