Kupakörkép: Horváth Dóráék elődöntőbe jutottak

A békéscsabaiak mellett további két magyar légiós lépett pályára kedden a nemzetközi kupákban: Sándor Renáta a BRSE-hez hasonlóan a CEV Kupában, Horváth Dóra pedig a Challenge Kupában volt érdekelt.

Utóbbinak volt jobb napja, hiszen a török Bursa idegenbeli 3:1-es siker után hazai pályán fogadta a spanyol Logronest. Nem is borult a papírforma, hiszen a Jan De Brandt által dirigált csapat hazai pályán sima, háromjátszmás győzelmet aratott, s jutott be a Challenge Kupa elődöntőjébe.

Ráadásul 10 pontjával Horváth Dodó lett a meccs legeredményesebb játékosa, pedig csak az első két szettben lépett pályára. Azonban ez idő alatt 17 támadásából nyolc is pontot ért, s emellett egy ászt és egy blokkot ért el. A törökök az elődöntőben a német Schwerin és a svájci Viteos Neuchatel párharcának győztesével meccsel majd. Az első meccsen a németek idegenben is 3:0-ra nyertek, a visszavágót csütörtökön játsszák.

Sándor Reni már nem járt ilyen jól. Csapata, a német Stuttgart a BRSE-hez hasonlóan egy olasz csapattal, a BL-címvédő Pomí Casalmaggiore-val csapott össze. AZ olaszok Németországban is megnyerték az első két játszmát, ám a németek kiegyenlítettek, így jöhetett az ötödik szett. Ott azonban megint az olaszok voltak a jobbak, így a visszavágót hazai pályán 3:2-es előnyből játszhatják.

A magyar válogatott ütője csak az első két játszmában lépett pályára, s ez alatt öt pontot szerzett. A visszavágót a csabaiak meccséhez hasonlóan március 15-én játsszák majd.

MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ KUPAMECCSEK:
NŐI CEV KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Linamar-BRSE – Busto Arsizio (olasz) 1:3
MTV Stuttgart (német, Sándor Renáta) – Pomí Casalmaggiore (olasz) 2:3
NŐI CHALLENGE KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Bursa (török, Horváth Dóra) – Logrones (spanyol) 3:0
Továbbjutott a Bursa kettős győzelemmel.