Magyar házidöntő az idei Móricz tornán

November 30. és december 1 között került megrendezésre a XXVI. Nemzetközi Móricz Röplabda Torna, 12 csapat részvételével. A 12 csapat, 8 hazai és 4 külföldi U15-ös gárdából tevődött össze, így az ország egyik legrangosabb utánpótlás rendezvényén mérhették össze tudásukat a csapatok.

 

A torna a város kiemelt rendezvénye, mert testvérvárosi kapcsolatokon alapszik. A két nap során a csapatok 32 mérkőzést játszottak. Lebonyolítási rend: a csapatok 4×3 csoportokban mérkőztek meg egymással. A csoport elsők kiemeltek lettek, míg a csoport második és harmadik helyezettek keresztjátékot játszottak. A győztesek a negyeddöntőbe jutottak, míg a vesztesek az alsó házban folytatták a játékot. Két helyszínen zajlottak a mérkőzések: a Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Kertvárosi Általános Iskola tornatermeiben. A döntőben a házigazda Móricz- Sportcentrum és a Vasas csapata küzdöttek az első helyért. A magas színvonalú, küzdelmes mérkőzésen a Vasas csapata 2:1 arányban győzedelmeskedett a Móricz-Sportcentrum csapatával szemben.

A XXVI. Nemzetközi Móricz Röplabda Torna végeredménye:

 1. Vasas SC
 2. Móricz-Sportcentrum ’A’
 3. UTE
 4. Jászberény
 5. Strij (Ukrajna)
 6. MTK
 7. Kikinda (Szerbia)
 8. Bardejov (Szlovákia)
 9. BRSE
 10. Dunakanyar
 11. Nyíregyháza Sportcentrum B
 12. Presov (Szlovákia)

 

Különdíjasok:
A torna legjobb előkészítő játékosa: Vértes Szonja (Vasas)
A torna legjobb támadó játékosa: Daniló Alexandra (Móricz)
A torna legtechnikásabb játékosa: Riesz Lili (UTE)
Legjobb Sportcenrtum játékosok: Klebersz Lili és Tolnai Janka (Móricz)
Legjobb Móriczos játékos: Birta Zoé
A torna legértékesebb játékosa: Jámbor Cecília (Vasas)

ALL STAR csapat: Vámosi Hanna (Vasas); Farkas Gréta (Móricz); Borsos Kata (UTE); Lagzi-Kovács Maja (JRK); Tavnur Léna (Ukrajna); Tarr Hajnalka (MTK); Nevena Vulovics (Szerbia); Szavcsa Kovanyina (Szlovákia-Bardejov); Tuska Brigitta (BRSE); Engin Lilien (Dunakanyar); Földi Boglárka (Sportcentrum B); Tamara Kovacsova (Szlovákia-Presov)

A torna edzői:
Gintner Domonkos (Vasas)
Moravszki Gyuláné ( Móricz)
Nagy Júlia (UTE)