Kupakörkép: Baróti és Szakmáry is csapata legjobbja volt

A Nyíregyháza, a Békéscsaba és az UTE mellett további magyar érdekeltségű mérkőzések is voltak a nemzetközi kupák hétközi fordulójában, hiszen pályára lépet Baróti Árpád és Pádár Krisztián csapata a BL-ben, Szakmáry Grétáé pedig a CEV Kupában.

 

Ami a legrangosabb sorozatot illeti, a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában Baróti Árpád klubja, a lengyel Zaksa Kedzierzyn-Kozle a szerb Vojvodinát fogadta, s győzte le három játszmában. A meccs egyik főszereplője pedig Baróti Árpád volt, akit eredetileg a második számú átlónak igazoltak, azonban a vele azonos poszton szereplő lengyel játékos megsérült, ráadásul a hírek szerint hosszabb időre kidőlt a sorból, így a magyar átló hirtelen a kezdőcsapatban találta magát. A szerb csapat elleni sikerből pedig 16 ponttal vette ki a részét (29 támadásból 16 pont, 55 százalékos hatékonyság), nála csak a szerb csapat egyik játékosa tudott eggyel több pontot szerezni a meccsen.

A férfi BL másik magyar játékosa, Pádár Krisztián csapata, az orosz Fakel Novij Urengoj egy másik orosz klubhoz, a Kuzbassz Kemerovóhoz látogatott, s szenvedett 3:0-s vereséget. A magyar átló ugyancsak a kezdőcsapat tagja volt, s 7 pontig jutott (19 támadásból 6 pont, 32 százalékos hatékonyság, illetve egy blokk). Pádáréknak várhatóan ez volt a legnehezebb mérkőzésük a csoportban.

A második számú kupasorozatban a nőknél a Fatum Nyíregyháza mellett Szakmáry Gréta révén vagyunk érintettek, s a német SSC Palmberg Schwerin az első fordulóban a holland Sliedrechthez látogatott. A mérkőzést a németek nyerték magabiztosan 3:0-ra, s a magyar ütő a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett 11 pontjával, amelyet 18 támadásból ért el, ami 61 százalékos hatékonyságot jelent. Az pedig mindenképpen örömteli, hogy légiósunk remek formában kezdte az idényt, hiszen többek között a német Szuperkupa-döntőn is ő lett az MVP.

A jövő héten férficsapatainknak és játékosainknak drukkolhatunk, hiszen a Challenge Kupában a Fino Kaposvár és a Pénzügyőr mellett a Zalauban játszó Szabó Dávidnak, illetve a CEV Kupában Gergye Rolandnak (Olimpiakosz), illetve a BL-ben Barótinak és Pádárnak is drukkolhatunk majd.