Két 4. és két 5. hely strandröpiseink ljubljanai mérlege

Az éremszerzés végül nem sikerült, de így is minden idők legjobb magyar MEVZA-szereplését produkálták strandröplabdázóink a ljubljanai fedett pályás tornán.

 

A vasárnapi elődöntőben előbb a legutóbbi két bajnokságot megnyerő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) lépett homokra egy cseh páros ellen, de sajnos a csehek szintje még erős volt nekik, de nem csak a mieinknek, hiszen végül két cseh duó vívhatta a döntőt is. A bronzmeccsen az ellen a szlovák páros ellen játszottak a lányok, akiktől a csoportküzdelmeken is kikaptak, és ez most sem lett másképpen. Mint azonban a lányok facebook-oldalukon leírták, nem top formában érkeztek Ljubljanába, így ennek tudatában összességében elégedettek, arról nem is beszélve, hogy megtört a jég, s mostantól mindig a legjobb négy közé kerülés a céljuk a külföldi versenyeken.

A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE) éppen a későbbi győztes hazai Jakopin/Bozenk kettős ellen elődöntőztek, majd a harmadik helyért egy másik szlovén páros, a Pokersnik és Potocnik következett, akik ellen egy végletekig kiélezett, nagyon szoros meccsen kaptak ki a fiúk 23:21-re és 21:18-ra.

Mindettől függetlenül a mieink így is messze az eddigi legjobb magyar eredményt érték el a MEVZA-tornák történetében, hiszen a legjobb négy köz eddig még soha nem sikerült bejutnia magyar strandröplabdázónak. Most egyből két párosnak is összejött, ráadásul a nőknél Győri Panni (Gödöllő) és Szabó Dorka (ÓSSC), valamint Czene Adrienn és Dénesi Brigitta (Gödöllő) révén két ötödik helyet is sikerült megcsípni. A Vasvári-testvérek, Eszter és Zsófi (SRSE) a kilencedik, Gubik Hanna (Beach Sport) és Vecsey Fanni (Gödöllő), valamint Benkő Balázs és Oláh Botond (SRSE) a 13., Ghazal Jamil és Krekk Zoltán (SRSE) pedig a 17. helyen fejezte be a küzdelmeket.