Férfi NB I: vendégsikerek az A-csoportban

A teljes férfi NB I-es fordulót játszottak le vasárnap. Az A-csoportban csak vendégsikerek születtek, a hazai gárdák közül mindössze a PEAC-nak sikerült játszmát nyernie. A B-csoportban a Fino Kaposvár és a Pénzügyőr is odahaza győzött, míg a DEAC Szolnokon diadalmaskodott.

 

Férfi NB I, A-csoport:
Vidux-Szegedi RSE – MAFC-BME 0:3 (–13, –20, –19)
Legtöbb pont: Csányi 15, ill. Csoma 15
Nusser Elemér (Szeged): – Úgy tűnik, lekerült a súly a vállakról. A fiúk sokkal felszabadultabban játszottak, mint múlt héten. Össze sem lehet hasonlítani azt a játékot, amit akkor mutattak, és a mostanit. Ebből a teljesítményből lehet építkezni, biztató volt a játékunk! Bizonyos alapképzettségi hiányosságok most is látszódtak, de ez a vereség vállalható volt. Próbáltam higgadt maradni, hogy megnézzem, mit játszanak maguktól a srácok, és nem csalódtam: újra csapatként működtünk a pályán, jó volt nézni a fiúkat.
Nagy Péter: – Taktikailag fegyelmezetten játszottuk végig a mérkőzést. Örülök, hogy a cseréknek is lehetőséget tudtam adni, akik maximálisan meghálálták a bizalmat.

 

Sümeg – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–13, –20, –17)
Legtöbb pont: Péter 13, ill. Braga 15
Németh Zoltán: – Sajnos rengeteg nyitást rontottunk, amivel sok ajándék pontot adtunk az ellenfelünknek. Azonban nagyon sok pozitív dolog is történt, ami jó előjel a folytatást tekintve. Dolgozunk tovább, holnaptól már a jövő hétvégére koncentrálunk!
Marek Kardos: – Amit edzésen gyakoroltunk, azt ma sikerült megvalósítani, taktikailag fegyelmezettek voltunk. Most kapnak a fiúk egy nap pihenőt, de keddtől már készülünk a MAFC elleni találkozóra.

 

PTE-PEAC – Kecskemét 1:3 (21, –18, –13, –13)
Legtöbb pont: Pordán 17, ill. Krupánszki 19
Gyöngyösi Zoltán: – Amíg bírtuk koncentrációval, addig nagyon jó meccset játszottunk az önmagához képest a vártnál többet hibázó ellenfelünkkel. Két és fél játszma után nagyon elfáradtunk, ami rossz döntésekben, illetve technikai hibákban mutatkozott meg, innentől kijött a csapatok közt meglévő klasszis különbség. Az elkövetkező hetekben a jó periódust kell kitolnunk, hogy a ki-ki mérkőzéseken végre nyerni tudjunk.
Dávid Zoltán: – Haragszom a srácokra a hozzáállásukért, mert sokkal hamarabb le kellett volna rendeznünk ezt a meccset, de az első szettet elnagyképűsködtük. A győzelmet megszereztük, más pozitívumot nem igazán tudok mondani.

 

B-csoport:
Fino Kaposvár – Dunaferr 3:0 (22, 17, 9)
Legtöbb pont: Horváth K. 12, ill. Mészáros D. 12
Ruben Wolochin: – Mozgalmas napokon vagyunk túl és a legfontosabb, hogy begyűjtöttük a bajnoki pontokat. A második szettől már az történt a pályán, amit mi szerettünk volna.
Tomanóczy Tibor: – Igazából csaj az első szettben tudtunk ellenfelei lenni a Kaposvárnak, a második és a harmadik játékban saját magunkat kerestük. Gratulálok a Fino Kaposvárnak a győzelemhez.

 

Pénzügyőr – MÁV Előre 3:0 (18, 22, 16)
Legtöbb pont: Reffatti 10, ill. Salazar 8
Jókay Zoltán: – Helyenként elakadtak a motivációs csatornák, de nyertünk ez a lényeg.
Gazsi Péter: – Betegség hullámból ki és be, a fiatalokat kényszerültünk játszatni. Akiknek jól sikerült a bemutatkozás a nevesebb ellenfelünkkel szemben. Gratulálok a Pénzügyőrnek, érvényesült a papírforma.

 

Szolnok – DEAC 1:3 (–20, –18, 19, –15)
Legtöbb pont: Boa és Gönczi 14-14, ill. Bagics 13
Gulyás Ferenc: – Csalódás volt a csapat teljesítménye, ilyen felkészületlenül és bátortalanul, nem lehet eredményt elérni, csak ha változtatunk a hozzáállásunkon. Gratulálok a Debrecennek!
Fodor Antal: – Egy jó képességű ellenfelet sikerült legyőznünk. A fiúk nagyon akartak és mindent megtettek a sikerért, úgy érzem, hogy megérdemelt győzelmet arattunk és jó érzésekkel jöttünk el Szolnokról.