Két párosunk is elődöntőben, Ljubljanában

Remekül szerepelnek strandröplabdázóink a ljubljanai világranglista-pontszerző MEVZA-tornán, ahol a férfiaknál és a nőknél is elődöntőbe jutott egy-egy magyar páros.

 

A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE) csoportjában másodikak lett, majd a nyolcaddöntőben olasz, a négy közé jutásért pedig cseh ellenfelét győzte le két játszmában, ami azért nagy szó, mert korábban magyar strandröplabdázónak még soha nem sikerült négy közé jutnia ilyen rangos versenyen.

A nőknél ugyanez a bravúr a bajnoki címvédő Lutter Eszternek és Szombathelyi Szandrának (RÖAK Kaposvár) sikerült: ők is a második helyen jutottak tovább, majd előbb a házigazda szlovénok egyik kettősét, majd a saját csoportját megnyerő, így egyből nyolcba jutó Győri Pannit (Gödöllő) és Szabó Dorkát (ÓSSC) győzték le két szoros játszmában (22:20, 21:18).

A fiúk vasárnap a szlovén Jakpoin/Bozenk kettős ellen, a lányok a cseh Svozilova/Dunarova duó ellen vívhatják ki a döntőbe kerülést.

Ami a többi magyart illeti, Győriről és Szabóról már ejtettünk szót, ők így az ötödik helyen végeztek, csakúgy mint Czene Adrienn és Dénesi Brigitta (Gödöllő), akik előbb egy izraeli párost győztek le, majd egy szlováktól kaptak ki.

A Vasvári-testvérek, Eszter és Zsófi (SRSE) a nyolc közé kerülésért, Gubik Hanna (Beach Sport) és Vecsey Fanni (Gödöllő), valamint Benkő Balázs és Oláh Botond (SRSE) a csoportmeccsek során, Ghazal Jamil és Krekk Zoltán (SRSE) pedig a selejtezőben fejezte be a küzdelmeket.