2:0-ról kapott ki a Vegyész és búcsúzott a Challenge Kupától

Nem sikerült a bravúr a Vegyész RC Kazincbarcikának a férfi röplabda Challenge Kupában, mert bár közel került a továbbjutáshoz, 2:0-ra is vezetett, végül a török Tokat Belediye Plevne a Don Bosco Sportközpontban rendezett összecsapáson is nyerni tudott.

 

FÉRFI CHALLENGE KUPA-SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ:

Vegyész RC Kazincbarcika – Tokat Belediye Plevne (török) 2:3 (19, 25, –16, –23, –13)

Kazincbarcika, 600 néző. V: Hoger (szlovák), Tomec (szlovén).

Vegyész: Toronyai 5, Blázsovics 14, Péter 3, Braga 22, Árva 8, Juhász 8. Csere: Dudás (liberó), Bibók 1, Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.

Belediye Plevne: Gokhan 2, Firkal 15, Bedirhan 14, Csernyokozev 17, Anil 1, Cansin 1. Csere: Semih (liberó), Alperay (liberó), Halil 2, Berkant 7, Mert 9, Ahmet 8. Vezetőedző: Ilker Altan.

 

Nem vágott neki kedvező előjelekkel a visszavágónak a Vegyész, hiszen az első összecsapáson a magyar bajnok kikapott 3:0-ra, és már csak aranyszettben volt esélye kiharcolni a továbbjutást, ráadásul mindkét feladója megsérült a napokban. Éppen ezért Toronyai Miklósnak újra edzésbe kellett állnia, és a rutinos feladó kezdett is. Sokan látogattak ki a találkozóra, a szurkolók rögtön egy koreográfiával indítottak, 50. születésnapja alkalmából köszöntötték a kazincbarcikai röplabdázást.

A hazai játékosok – öt hazai neveléssel a kezdőben – ezt meg is hálálták, mivel bátran, harcosan kezdtek röplabdázni, aminek meg is lett az eredménye: meglepték esélyesebb ellenfelüket, végig vezetve behúzták az első játszmát (25:19).

Marcílio Braga szállította a pontokat, remekül játszott az átló, ahogy társai is, hiszen rengeteg támadást védekeztek ki Árva Milánék, így a közönség nem egy látványos labdamenet végén tapsolhatott pontnak. A második felvonásban is szinte végig a VRCK vezetett, és bár a hajrában fordítottak a törökök, mégis Blázsovics Péterék örülhettek (27:25).

A háromperces szünetben a fiatal egri röplabdások mondtak köszönetet a kazincbarcikai szurkolóknak, hiszen a találkozóval egy időben adományt gyűjtöttek társuk, Kovács Máté gyógyulásáért, akit jelenleg Izraelben kezelnek leukémiával. Az első két szettben a Tokat játszott több hibával, de a harmadikban a Vegyész, és ez meg is látszott, a vendégek könnyedén szépítettek (16:25).

Nem volt meglepő a Vegyésznél egy-két pontatlanság a feladó-ütő kapcsolatban, Toronyai ugyanis hónapok óta nem találkozott edzésen a társaival. A Belediye Plevne feljavult, a Vegyésznek pedig azok az extra mentések, pontok, amelyek az első két felvonásban jellemezte a játékát, nem jöttek be, ez pedig a vendégek újabb részsikerét jelentette, egyben pedig a továbbjutásukat is (23:25).

Pedig a hazaiak mindent megpróbáltak, 16-21-ről és 20-24-ről is feljöttek, a Tokat bolgár átlója azonban továbbjuttatta csapatát. Juhász Péterék ennek ellenére megkapták a tapsot a lelátóról, megérdemelték azt a kupabúcsú ellenére is. A találkozót végül, ha minimális különbséggel is, de a vendégek nyerték kétórás csatát követően (13:15).

Braga a mezőny legeredményesebb játékosa volt 22 ponttal, de Blázsovics is 14 egységig jutott, míg Toronyai – ismerve a körülményeket – kiváló teljesítményt nyújtott.

Marek Kardos: Mindent elkövettünk a továbbjutás érdekében, amit tudtunk, megoldottunk. Két játszmában is gyengébben fogadtunk, valamint több ki nem kényszerített hibát vétettünk, mint az előtt. Szeretném megköszönni Toronyai Miklósnak a segítségét, mert néhány hónap után is remekül teljesített. Ugyanakkor minden játékosom megérdemli a dicséretet, hiszen nem adták fel, és bár közel voltunk, végül a Tokat nyert, nem véletlenül. Sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem, megérdemelte volna a csapat, főleg Miklós.

Ilker Altan: Rengeteg hibával kezdtünk, a hazaiak pedig nem adták olcsón a bőrüket. Dicséretet érdemelnek a játékosaim, mert a rossz kezdés ellenére sikerült felpörögniük, és nagy küzdelemben továbbjutni. Bízom abban, hogy a következő fordulóban ezt a hibát már nem követjük el.

Továbbjutott a Tokat Belediye Plevne kettős győzelemmel.

(vrck.hu)

 

HETI PROGRAM:
November 29., péntek
19:00 Fatum-Nyíregyháza – Hungast Haladás (női Extraliga)
19:00 DSZC-Eötvös DSE – Palota (női NB I)
November 30., szombat
16:00 MTK Budapest – Békéscsaba (női Extraliga)
17:00 Palota – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
18:00 UTE – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga); Tv: sportstream
18:00 Gödöllő – MÁV Előre (női NB I) – Szamos utca
18:00 TFSE – DVTK-Fux (női NB I)
18:30 Budaörs – Szent Benedek (női NB I)
December 1., vasárnap
16:00 PTE-PEAC – Kecskemét (férfi NB I)
16:00 Fino Kaposvár – Dunaferr (férfi NB I)
16:30 Sümeg – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Jászberény (női Extraliga); Tv: sportstream
17:00 Pénzügyőr – MÁV Előre (férfi NB I)
18:00 Vidux-Szegedi RSE – MAFC-BME (férfi NB I)
19:00 Szolnok – DEAC (férfi NB I)