Magyar Kupa: újpesti bravúr a negyeddöntő első meccsén

Három találkozót játszottak le kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Komoly meglepetésre a bajnokságban eddig inkább bukdácsoló UTE 3:1-re legyőzte a legutóbbi döntős Békéscsabát. A visszavágón legrosszabb esetben is Aranyjátszmában harcolhatnak a továbbjutásért, kérdés, hogy mennyire kísérti majd őket a múlt, hiszen a legutóbbi négy kiírás során rendre Aranyjátszmában búcsúztak, sorrendben a Gödöllő, a Vasas, a Haladás és a Jászberény ellen, vagy esetleg most sikerül legalább két játszmát nyerve kivívniuk a négy közé kerülést.

 

A nap slágermeccsén viszont a címvédő és bajnoki éllovas Nyíregyháza – csakúgy, mint az októberi bajnokin – 3:1-re nyert a második helyen álló Kaposvár otthonában. A harmadik találkozón a jászberényiek érvényesítették az osztálykülönbséget Balatonfüreden, s 3:0-s idegenbeli sikerük után fél lábbal már a legjobb négy között érezhetik magukat.

 

Női Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
UTE – Békéscsaba 3:1 (–22, 23, 17, 25)
Legtöbb pont: Kojdova 23, ill. Dapic 16
Kántor Sándor: – Nagyon örülök annak, hogy a lányok így összeszedték magukat a mai napra. Tudjuk, hogy van egy második kör is. A félmosoly már meg, ennek most már csak ki kell egészülnie.
Vasja Samec Lipicer: – Azt gondoltuk, hogy azért, mert Békéscsabáról jöttünk nyerni fogunk. Több játékosom sem élt a kapott bizalommal.

 

1. MCM-Diamant Kaposvár – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (–26, –22, 17, –16)
Legtöbb pont: Kliszura 20, Varga E. 26
Szasa Nedeljkovics: – Tudtuk, hogy milyen erőt képvisel idén a Nyíregyháza, azt lehetett látni az egész meccsen, hogy nagyon jól össze vannak rakva. Az első játszmában 23:20-ig tökéletesen játszottunk, de aztán saját magunkat vertük meg. A második szettben ugyanúgy elrontottuk a végét, ezt egy Nyíregyháza ellen nem lehet büntetlenül megtenni. A harmadik játszmában végig azt játszottuk, amit tudunk, a negyedikben viszont nagyon megnyitottak minket és megtörték az önbizalmunkat. Megérdemelten nyert a Nyíregyháza, de van még egy visszavágó.
Hollósy László: – Az októberi mérkőzés talán egy picivel könnyebbnek tűnt, de hát ez a mostani tényleg egy edzőgyilkos mérkőzés volt. Arra készültünk, hogy nüánszokon múlhat a siker. Az első szettben is végig a Kaposvár vezetett, mi pedig meg voltunk ijedve. Annak örülök, hogy sikerült a kezdeti görcsösséget levetkőzni. A Kaposvár taktikát is váltott, de ezt sikerült időben lereagálni, ami nagyon fontos volt, hogy ma nyerni tudjunk. Amit eddig a kaposváriak elértek, az tekintélyt parancsoló, úgyhogy tudtuk, hogy egy kőkemény mérkőzés vár ránk. Az eredménynek örülünk, de még nem nyertünk meg semmit, hiszen egy meccs még hátravan.

 

Szent Benedek – Jászberény 0:3 (–19, –16, –18)
Legtöbb pont: M. Szkorics 13, ill. Szilcsenkova 17

 

HETI PROGRAM:
November 27., szerda
19:00 Ried (osztrák) – Fino Kaposvár (férfi Challenge Kupa-selejtező)
19:00 VRCK – Tokat (török, férfi Challenge Kupa-selejtező)
20:00 Pénzügyőr – MAFC-BME (férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó); Tv: sportstream
November 29., péntek
19:00 Fatum-Nyíregyháza – Hungast Haladás (női Extraliga)
19:00 DSZC-Eötvös DSE – Palota (női NB I)
November 30., szombat
16:00 MTK Budapest – Békéscsaba (női Extraliga)
17:00 Palota – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
18:00 UTE – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga); Tv: sportstream
18:00 Gödöllő – MÁV Előre (női NB I) – Szamos utca
18:00 TFSE – DVTK-Fux (női NB I)
18:30 Budaörs – Szent Benedek (női NB I)
December 1., vasárnap
16:00 PTE-PEAC – Kecskemét (férfi NB I)
16:00 Fino Kaposvár – Dunaferr (férfi NB I)
16:30 Sümeg – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Jászberény (női Extraliga); Tv: sportstream
17:00 Pénzügyőr – MÁV Előre (férfi NB I)
18:00 Vidux-Szegedi RSE – MAFC-BME (férfi NB I)
19:00 Szolnok – DEAC (férfi NB I)