Strandröpis házidöntő Brnóban, nyolc magyar páros Ljubljanában

Múlt hétvégén a csehországi Brnóban rendeztek junior leány strandröplabda-versenyt, amelyen számos párosunk is részt vett, ráadásul a végén gyakorlatilag magyar háziversennyé alakították a tornát, mert három duónk is bejutott az elődöntőbe. Jó hírek jöttek a hétvégi ljubljanai felnőtt MEVZA-tornával kapcsolatban is: minden magyar nevező indulhat majd a versenyen, ami azt jelenti, hogy nyolc páros képviseli színeinket.

 

Ami a csehországi versenyt illeti, a Strandröplabdázásért SE női versenyzőinek színe-java négy párossal vett részt a tornán, köztük az idei U20-as bajnok és már felnőtt ob-fordulót is nyerő Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi, rajtuk kívül Gyűrűs Boróka és Tátrai Nikolett, Zombory Lili és Kulich Viktória, valamint Kovács Kata, aki ezúttal az ÓSSC-s Szabó Zsófiával lépett homokra.

Az SRSE különítményén kívül a közelmúltban Prágában tornát nyerő U16-os bajnok Beach Sportos Gubik Hanna és az U18-as aranyérmes gödöllői Vecsey Fanni – ők szintén nyertek már felnőtt A-kategóriás tornát Csepelen – utazott el Brnóba. A verseny lebonyolítása szerint négy négyes csoportból az első kettő jutott tovább, ez három duónknak is összejött, amelyek aztán a negyeddöntőt is sikerrel vették, azaz a legjobb négy között három magyar páros szerepelt.

A Vasvári testvérek a Gyűrűs/Tátrai páros ellen nyerték az elődöntőt, míg Gubik és Vecsey egy hazai kettőst győzött le, így aztán magyar házidöntőre került sor, amelynek első játszmáját a testvérpár nyerte, a másodikban azonban Vecsey szervasorozatának is köszönhetően négy meccslabdát hárítva egyenlíteni tudott a másik kettős. A döntő szettben sajnos Gubik Hanna lába meghúzódott, így nem tudta folytatni a mérkőzést, így végül Eszteré és Zsófié lett a tornagyőzelem, míg Boró és Niki kikapott a bronzmeccsen, így ők a negyedik helyen zártak. A házigazdák a bronzérem ellenére valószínűleg sokáig emlegetni fogják a magyar párosokat.

 

Ami a két döntős párost illeti, akár már ezen a héten is újra összefuthatnak, hiszen lezárult a nevezés a ljubljanai felnőtt MEVZA-tornára, s mivel a nőknél mindössze 16 páros – köztük öt magyar – jelentkezett, ezért a magyar bajnok Lutter Eszter/Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), a Győri Panna (Gödöllői RC)/Szabó Dorka (ÓSSC), a Vasvári Eszter/Vasvári Zsófi (SRSE), a Czene Adrienn/Dénesi Brigitta (Gödöllői RC) és a Gubik Hanna (Beach Sport)/Vecsey Fanni (Gödöllői RC) kettősök is a főtáblán kezdik majd meg a küzdelmeket pénteken.

A férfiaknál 21 páros nevezett, amelyekből három volt magyar. A MEVZA szabályai szerint minden tagállamnak alanyi jogon jár egy hely a főtáblán, ezt a két évvel ezelőtti bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence kapta meg, míg Benkő Balázs és Oláh Botond, valamint Ghazal Jamil és Krekk Zoltán (mindhárom páros SRSE) a csütörtöki selejtezőből próbálja meg kiharcolni a főtáblára kerülést.