Női Extraliga: a Kaposvár nyerte a kupacsapatok csatáját

Hét mérkőzést játszottak le szombaton a női és férfi élvonalban. A héten a nemzetközi kupákban is szereplő csapatok összecsapásán a Kaposvár Angyalföldön győzte le a bajnok Vasast, míg az MTK Budaörsön a Jászberényt. Az NB I-ben már a MÁV Előre sem veretlen, miután kikaptak a Budaörstől. A Diósgyőr, a Balatonfüred és a TFSE viszont idegenben is simán nyert. A férfiaknál is kaposvári siker született, miután a Fino Debrecenben győzött.

 

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár 0:3 (–23, –20, –20)
Legtöbb pont: Török 11, ill. Kliszura 18
Jakub Gluszak: – A kaposváriak nagyon agresszíven kezdtek, remekül védekeztek és támadtak, nekünk meg gondjaink voltak védekezésben, sok pontot értek el a blokkon keresztül. Próbáltam cserélgetni, változtatni, de ez nem a mi napunk volt. Jobban kell játszanunk, ám elismerésem a Kaposvárnak, mert sokkal jobb volt, mint a csapatom.
Szasa Nedeljkovics: – Fáradtak voltunk, de a Vasas is, amelynek elismerésemet fejezem ki az remek Bajnokok Ligája-szereplésért. Jól sikerült a mentális felkészülésünk, és a taktikával is sokat foglalkoztunk. Sikerült kicsit helyretenni a csapat lelkét, az első ponttól motiváltak voltunk, és tudtuk, mit akarunk csinálni. A taktikai ritmusváltások jól működtek, a feladó Tálas Zsuzsanna pedig remek meccset játszott.

 

MTK Budapest – Jászberény 3:1 (21, –24, 22, 22)
Legtöbb pont: Takács D. 29, ill. Ventura 18
Tóth Gábor – Nagyon jól felkészültünk a Jászberény játékából, illetve fegyelmezettek voltunk. Az ellenfelünk egy kicsit meglepett bennünket, mert nem számítottunk rá, hogy ennyi labdát fog kapni Borsos Lili. Idegesek voltunk, mert újoncok vagyunk, így minden egyes pont, pláne győzelem sokat jelent nekünk. Ezzel a teljesítményünkkel és az alapszakasz eddigi részével is elégedettek lehetünk.
Makai Péter: – Elismerésem a kizárólag magyar játékosokkal felálló MTK-nak! Első éves extraligás vezetőedzőként tanulság számomra, hogy minél több magyar röplabdázót igazoljunk. A kommunikációval ugyanis gondjaink akadnak, sokszor elbeszélünk egymás mellett. Csalódott vagyok, mert gyengén játszottunk. Ráadásul nehéz úgy lelkesíteni, hogy némelyik lány nem is motivált. Ilyen öntelten, nagyképűen nem lehet röplabdázni. Remélem, ez a vereség jó pofon volt számunkra és felébredünk az álmunkból. Hiszen bár jól kezdtük a bajnokságot, a harmadik-negyedik mérkőzésünk óta mélyrepülésben vagyunk.

(Nemzeti Sport)

 

Női NB I:
Gödöllői RC – Diósgyőri VTK-Fux 0:3 (–16, –16, –18)
Legtöbb pont: Körtvélyessy 7, ill. Kovács E. és Donaghy 12-12
Szabados István: – Nekünk most még nem a DVTK-t kell legyőzni. A hozzáállással nem volt probléma, de valami kell még ahhoz, hogy elhiggyük, hogy ilyen csapatok ellen is lehet keresnivalónk.
Toma Sándor: – Nagyon örülök a győzelemnek. Az első szettben leginkább dinamikában ütközött ki a két csapat közti különbség. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget nyújtani, amit a gödöllőiek lelkes játékkal ki is használtak és ez a folytatásban egy kicsit izgalmasabbá tette a játékot, de egy-egy jó nyitássorozattal a végjátékokban a magunk javára tudtuk dönteni a szetteket.

 

Palota – Szent Benedek RA 0:3 (–14, –20, –22)
Legtöbb pont: Benedek 13, ill. N. Szkorics 17
Valasik Marietta:Sajnos a mai meccsen nem tudtuk tartani a lépést az ellenfél gyors, energikus játékával! A második és harmadik szettben voltak biztató megoldásaink, de még mindig sok hibával játszunk!
Andrea Milodanovics:Hoztuk a kötelezőt, de nem csak hoztuk hanem egy fegyelmezett, pontos játékkal sikerült nyerni. Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítménnyel, mivel a Palota nem adta könnyen a bőrét, az edzőjük mindent megtett annak érdekében, hogy megállítson minket, de szerencsére így is tudtunk magabiztosan nyerni. Gratulálok mind a két csapatnak a mai játékért. Mi dolgozunk tovább.

 

Budaörs – MÁV Előre 3:1 (11, –23, 24, 23)
Legtöbb pont: Molnár A. 15, ill. Busa 15
Fekete Krisztina (Budaörs): – Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, de próbáltuk leredukálni a hibáinkat. Ez nagyjából sikerült is, ennek is köszönhető hogy győztesen hagytuk el a pályát, és ma végre az egységes csapatmunka dominált a játékunkban.

 

DSZC-Eötvös DSE – TFSE 0:3 (–4, –13, –11)
Debrecen, 50 néző. V: Villás, Csizmarik.
Eötvös:Fehér, Szilágyi 4, Ratkos 4, Vass V. 2, Tóth K. 1, Béni 5. Csere: Smidróczki, Takács D. (liberók), Molnár V., Pálfi, Tóth V., Fehérvári 1, Kovács A. 2, Kozma. Vezetőedző: Szombathy András.
TFSE:
Villányi 5, Hackl 5, Horváth Z. 3, Araujo 8, Villám Cs. 7, Németh J. 8. Csere: Boller, Dobrovits (liberók), Czakó 2, Ambrus, Veress 3, Poór 5. Vezetőedző: Leonidasz Giantakisz.
Az eredmény alakulása: I. játszma:
8:2, 16:4, 21:4. II. játszma: 8:2, 16:4, 21:8.III. játszma:8:3, 16:10, 21:10.
Szombathy András (DEAC):
– A TFSE az első szettben szinte hiba nélkül játszott, mi pedig végig hitehagyottan, erőtlenül, félénken.

 

Férfi NB I:
DEAC – Fino Kaposvár 1:3 (–19, –13, 23, –23)
Legtöbb pont: Hubicska 21, Bozóki 13

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 MÁV Előre-Bericap – Szolnok (férfi NB I)
17:00 Dunaferr – Pénzügyőr (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – PTE-Pécsi EAC (férfi NB I)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Sümeg (férfi NB I)
18:30 Kecskeméti RC – MAFC BME (férfi NB I)