Békéscsabán is megtartotta százszázalékos mérlegét a Nyíregyháza

A női Extraliga 7. fordulójának rangadóján Békéscsabára látogatott az éllovas Fatum-Nyíregyháza. A vendégek magabiztosan nyerték az első két játszmát – Pintér Andreáék például a másodikban 15:13-as hazai vezetés után már csak három pontot engedélyeztek a csabaiaknak –, a harmadikban pedig a hajrában négypontos hátrányból, szettlabdát is hárítva csikarták ki a győzelmet.

 

Női Extraliga:
Békéscsabai RSE – Fatum-Nyíregyháza 0:3 (–19, –18, –26)
Legtöbb pont:
Klaric 19, ill. Limareva 16.
Vasja Samec Lipicer: – A magyar bajnokság legerősebb csapatától kikapni nem szégyen. Sokat hibáztunk, és kulcs pillanatokban mi ajándékoztunk fontos pontokat az ellenfélnek. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, nagyon jó meccs volt, csak azt sajnálom, hogy a harmadik játszmát nem tudtuk végül megnyerni.
Hollósy László: – Eddig szépen alakul minden, de nem lesz mindig így. Idén egy sokkal gyorsabb játékra törekszünk, ez hellyel-közzel működött is, leszámítva a harmadik szettet. A Békéscsaba otthonában mindig nagy siker győzni.

Az ukrán Limareva három pontjával kezdődött a találkozó, majd Dapicék szépítettek, de a szabolcsiak tűntek határozottabbnak. Klaric tűpontos, életerős ütéseivel szemben azért nem mindig tudtak mit kezdeni a vendégek. Két-három ponttal vezettek a nyíregyháziak, 7:11-nél időt is kért a hazaiak trénere. Limareva vitte a prímet továbbra is, akinek a labdái védhetetlenek voltak. Pintér Andrea is felzárkózott az ukránhoz, igaz nála is becsúszott egy-egy hiba, rossz szerva. Sokkal dinamikusabban játszottak a látogatók, s amikor már öt pont volt a differencia, újra jött a szlovén edző időkérése. Klaric két sikeres megmozdulása után a Fatum szakvezetője is élt az időkérés lehetőségével. Ezután rögtön a játszma addigi leghosszabb labdamenetét Klaric fejezte be pontot érően, s ezzel kettőre zárkózott fel a BRSE. Csakhogy a szabolcsiak újabb két pontot szereztek, közel kerülve a szett megnyeréséhez. Pintér pontjával már szettlabdához jutott a Fatum, ugyanő sikeres blokkja után pedig meg is lett számukra a játszma (19:25).

Jobban kezdte a 2. felvonást a BRSE, egy-egy ponttal még vezetett is. Pekárik ászt érő ütése után 10:8-nál azonnal időt kért Hollósy László, ekkora hátrányban még nem voltak a mérkőzés során. Mégsem kellett sok idő ahhoz, hogy beérje vendéglátóját a Nyíregyháza, 12:12-nél Vasja Samec Lipicernek is akadt mondanivalója. Pihentette Evanst és Dapicot, akiket Fábián és Szedmák váltott. Újra meglépett két ponttal a BRSE, ám Vargáék nagyon megnyomták ezután és egy 10:1-es szériával roppant kedvező helyzetbe kormányozták magukat. A játszmát ismét Pintér Andrea zárta le egy ásszal (18:25).

Bodnár remek blokkjaival 4:1-re megugrott a Békéscsaba, amely nem adta fel a szépítés lehetőségét. 7:3-nál ki is kérte az idejét Hollósy edző. Lendületben maradt a rózsaszín mezes hazai társulat, 10:5-nél már a második nyírségi időkérés is megtörtént. Próbálta tartani előnyét a BRSE, ám a Magyar Kupa-győztes igyekezett minél hamarabb felzárkózni. Igen ám, de bírta erővel és koncentrációval a házigazda és a játszma derekán is bizakodhatott. Egy 4:0-s nyírségi széria kellett ahhoz, hogy ismét nyílttá váljon a játszma. Újra a hazaiak percei következtek és a hajrában a vendégeknek kellett kapaszkodni. Pintér nyitásait követően újra nagyon szorossá vált a mérkőzés. Hollósy reklamálása után egy csabai pontot visszavett a játékvezető, ám Dapic így is szettlabdához juttatta csapatát. Varga pontja után Klaric is ugyanezt tette, majd a Fatum jutott kétszer is szett-, és meccslabdához, s ahogy az előző két szettnek, úgy az utolsónak is Pintér tett pontot a végére (26:28).

(beol.hu)

 

HETI PROGRAM:
November 22., péntek
18:00 UTE – Hungast-Haladás (női Extraliga); Tv: sportstream
November 23., szombat
15:00 Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár (női Extraliga) – Fáy utca; Tv: sportstream
16:00 DEAC – Fino Kaposvár (férfi NB I)
16:00 MTK Budapest – Jászberény (női Extraliga)
17:00 Palota – Szent Benedek RA (női NB I)
18:00 Gödöllői RC – Diósgyőri VTK-Fux (női NB I) – Szamos utca
18:30 Budaörs – MÁV Előre (női NB I)
18:30 DSZC-Eötvös DSE – TFSE (női NB I)
November 24., vasárnap
16:00 MÁV Előre-Bericap – Szolnok (férfi NB )
17:00 Dunaferr – Pénzügyőr (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – PTE-Pécsi EAC (férfi NB I)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Sümeg (férfi NB I)
18:30 Kecskeméti RC – MAFC BME (férfi NB I)