Kedden este debütál a BL-főtáblán a Vasas Óbuda

Kedden este 20:30-kor Trevisóban, az olasz Conegliano ellen debütál a Vasas Óbuda a Bajnokok Ligája főtábláján. A piros-kékeknek köszönhetően 15 év után szerepel újra magyar csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

A bajnokcsapat már vasárnap reggel felkerekedett, hogy megtegye a Szombathelytől Trevisóig tartó mintegy 500 kilométeres távot, hiszen a Conegliano a Treviso melletti, 5500 férőhelyes Palaverdében játssza a meccseit. Az eseménytelen utat követően a csapat elfoglalta a minden igényt kielégítő hotelszobákat, majd a vacsora előtt videóelemzéssel kezdték el a lányok az ismerkedést az ellenféllel.

Az ellenfél az olasz Szuperkupa döntőjével melegített, ahol a Conegliano simán, 3:0-val intézte el a BL-címvédő Novarát, emellett veretlenül vezetik az olasz bajnokságot is.

„A Conegliano teljesen más szintet képvisel, mint amit eddig megtapasztaltunk, gyors játékot játszanak, hatalmas ütőerejük van, de szeretnénk a lehető legjobban megszorongatni őket. Fontos, hogy ne stresszeljünk, még úgy sem, hogy erre a fajta játékra nagyon nehéz felkészülni, hiszen még nem találkoztunk ilyen szintű játékosokkal” – nyilatkozta a Vasas liberója, Mihály Dorka a klub honlapján. – „Nyilván ez a szint, hogy ha bárki ütését sikerül kivédekezni, az remek lenne, de nyilván Egonu támadásának vagy nyitásának megszelídítése extra motiváció mindenkinek.”

A piros-kékek vezetőedzője, Jakub Gluszak ismerősként tért vissza Coneglianóba, ugyanis korábbi csapatával, a Chemik Policéval nemcsak járt itt, hanem győztesként is távozott.

„Izgatott vagyok én is, hogy megint Bajnokok Ligája-mérkőzésre készíthetem fel a csapatomat, mert tudom, mennyire nagy dolog részt venni ebben a ligában” – jelentette ki a szakember. – „A Conegliano a világ egyik legjobb csapata, ott lesz a klub-vb-n is, nagyon jó röplabdát játszanak, posztokra lebontva is a világ legjobbjait foglalkoztatják, biztos vagyok abban, hogy csapatomnak nagy élmény lesz a pályán megélni az itteni hangulatot.”

Csapatával kapcsolatban kiemelte, lesznek célok a mérkőzésen belül, de számára az a legfontosabb, hogy játékosai az általa elvárt hozzáállással, attitűddel lépjenek pályára, élvezzék, hogy nincs vesztenivalójuk, de amikor kell, akkor egy-egy pont után „őrüljenek meg”.

„Szeretném, ha ki tudnánk használni a gyengeségeiket, és amiben csak tudjuk, megállítanánk őket. Meg akarjuk mutatni, hogy tudunk jól röplabdázni, meglesz a kellő taktikánk, felkészülünk belőlük. Nyilván azt már csak a pályán fogjuk megtapasztalni, milyen tempóban röplabdáznak, teljesen más lesz, mint a tévén nézni őket.”

Meglátása szerint a csoportunk nehéz, de nem is lehetett volna könnyű sorsolást kapni.

„Minden országot a legjobb csapatok képviselnek: az olasz bajnokkal, a román listavezetővel és a jelenleg francia harmadikkal csapunk majd össze. Három különböző stílusban röplabdázó együttes van a csoportban, aminek én nagyon örülök, mert így jobban megismerjük ezeket a röplabdakultúrákat is. Meglátjuk, a többi mérkőzés mit hoz majd, de egyelőre csak a Coneglianóval foglalkozunk, szeretnénk minél jobb eredményt elérni, nemcsak magunk miatt, hanem a szurkolóink miatt is” –– nyilatkozta a vasasvolleyball.hu-n a vezetőedző.

A Conegliano elleni találkozó kedden 20:30 órakor kezdődik, a DigiSport1 élőben közvetíti az összecsapást.