Heti program: képernyőn a Vasas BL-meccse és a BRSE-Fatum rangadó

Kereken húsz élvonalbeli érintettségű találkozót játszanak csapataink a héten a bajnokságban, a nemzetközi, illetve a Magyar Kupában. A Vasas Olaszországban kezdi a BL-csoportkört, a Diamant pedig Törökországban játszik a Challenge Kupában. Rangadót játszik csütörtökön a Békéscsaba a Nyíregyházával, szombaton pedig a Vasas a Kaposvárral, és aznap Budaörsön kettős mérkőzésre is sor kerül.

 

A program kedden két nemzetközi kupamérkőzéssel kezdődik: a kaposvári lányok Isztambulba utaztak a Challenge Kupa-selejtező visszavágóra, ahol a Türk Hava Yollary ellen lépnek majd pályára. A Diamant nincs könnyű helyzetben a hazai pályán 3:0-ra elvesztett első találkozó után, hiszen idegenben legfeljebb egy szettet veszthetnek az aranyjátszmához is.

A magyar bajnok Vasas Óbuda már javában Olaszországban, Trevisóban készül az első Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre, ahol az idei BL-döntős, olasz bajnok Conegliano vár majd rájuk, s a találkozót a DIGI Sport1 élőben közvetíti.

Szerdán a férfi Magyar Kupáé lesz a terep: mind a négy párharcban pályára lépnek a csapatok, sőt, a címvédő Kecskemét és a Debrecen már a visszavágót játssza. A MAFC és a Pénzügyőr találkozóját pedig az interneten, a Sportstreamen is meg lehet tekinteni.

Csütörtökön ismét egy tévés mérkőzés: az M4 Sport közvetíti a női Extraliga fordulójának rangadóját, amelyen a Békéscsaba és a kupagyőztes, eddig százszázalékos Fatum-Nyíregyháza csap össze. Pénteken ugyancsak egy Extraliga meccs lesz az UTE és a Haladás között, ezt a meccset is meg lehet tekinteni a Sportstreamen.

Szombaton pedig jön a szokásos nagyüzem, azonban számos rendhagyó helyszínnel. Elsőként mindjárt a női Extraliga másik rangadója, ahol a két nemzetközi kupában kedden pályáralépő csapatunk, a bajnok Vasas Óbuda és a tabellán jelenleg második helyen álló 1. MCM-Diamant Kaposvár csap össze, azonban ezúttal nem a Folyondár utcában, hanem a fővárosiak új Fáy utcai kézilabdacsarnokában. A találkozót ugyancsak a Sportstream közvetíti.

Budaörsön két meccset is játszanak egymás után: 16 órától előbb az MTK méri össze erejét a Jászberénnyel az Extraligában, majd 18:30-tól a Budaörs fogadja az NB I éllovasát, a MÁV Előre-Bericapot. A Palota a Tungsram-csarnokban látja vendégül a Balatonfüredet, és a Gödöllő is a fővárosban, az MTK Szamos utcai csarnokában csap össze a Diósgyőrrel. Ezen a napon Debrecenben is két meccset játszanak: előbb a DEAC és a Fino Kaposvár játszik a férfi NB I-ben, majd az Eötvös DSE meccsel a TFSE-vel.

Vasárnap a férfiak lesznek a főszereplők: a Szolnok Székesfehérvárra, a Pénzügyőr Dunaújvárosba, a PEAC Kazincbarcikára, a Sümeg Szegedre, a forduló rangadóján pedig a MAFC Kecskemétre látogat.

 

HETI PROGRAM:
November 19., kedd
18:30 Thy Isztambul – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Challenge Kupa-selejtező)
20:30 Conegliano (olasz) – Vasas Óbuda (női Bajnokok Ligája); Tv: DIGI Sport1
November 20., szerda
17:00 Dunaferr – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Kecskeméti RC – Debreceni EAC (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó)
19:00 MÁV Előre-Bericap – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)
20:00 MAFC BME – Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés); Tv: sportstream
November 21., csütörtök
18:00 Békéscsabai RSE – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport
November 22., péntek
18:00 UTE – Hungast-Haladás (női Extraliga); Tv: sportstream
November 23., szombat
15:00 Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár (női Extraliga) – Fáy utca; Tv: sportstream
16:00 DEAC – Fino Kaposvár (férfi NB I)
16:00 MTK Budapest – Jászberény (női Extraliga)
17:00 Palota – Szent Benedek RA (női NB I)
18:00 Gödöllői RC – Diósgyőri VTK-Fux (női NB I) – Szamos utca
18:30 Budaörs – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
18:30 DSZC-Eötvös DSE – TFSE (női NB I)
November 24., vasárnap
16:00 MÁV Előre-Bericap – Szolnok (férfi NB )
17:00 Dunaferr – Pénzügyőr (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – PTE-Pécsi EAC (férfi NB I)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Sümeg (férfi NB I)
18:30 Kecskeméti RC – MAFC BME (férfi NB I)