Férfi NB I: 0:2-ről fordított Kaposváron és továbbra is veretlen a Pénzügyőr

Öt mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi NB I-ben. A B-csoport rangadóját hatalmas csatában, 0:2-ről fordította meg Kaposváron a Pénzügyőr, s így megerősítette vezető helyét a csoportban. A Dunaferr Szolnokon nyert, a DEAC pedig hazai pályán győzött a MÁV Előre ellen 3:0-ra. Az A-csoportban a MAFC Pécsen, a Kecskemét pedig Sümegen diadalmaskodott három szettben.

 

Férfi NB I, B-csoport:
Fino Kaposvár – Pénzügyőr 2:3 (23, 23, –23, –22, –12)
Legtöbb pont: Horváth K. 19, ill. Reffatti 22
A 2-0-s előny és az ötödik szettben az 5:1-es, majd a 8:5-ös vezetés sem volt elegendő a Fino férfi röplabdacsapatának ahhoz, hogy hazai pályán megnyerje a Pénzügyőr elleni csoportrangadót. A fővárosiak az első négy szoros és izgalmas szett után az ötödik, rövidített játékrész hajrájában újítani tudtak, és ebben a szezonban másodszor is megverték legnagyobb riválisukat.
Ruben Wolochin: – Nagyon készültünk erre a fontos rangadóra, és jól is indult számunkra a mérkőzés. Két szett megnyerése után sajnos fordult a kocka, és a döntő helyzetekben ekkor már ellenfelünk összpontosított jobban.
Jókay Zoltán: – Az első és a második szettben mi vezettünk két-három ponttal, de nem tudtuk befejezni győztesen a játékot. A végén higgadtabb volt a Kaposvár, és jó döntéseket hoztak a pályán a játékosok. Ez fordult meg a folytatásban: átléptük az árnyékunkat, az ötödik játékrészben pedig éltünk a lehetőséggel. Bizonyos posztokon eléggé görcsösen játszottuk, nem hoztuk a szokott formát, de a bajnokság lebonyolítása miatt ez érthető is. Örülök a győzelemnek, gratulálok a srácoknak.

Szolnok – Dunaferr 0:3 (–18, –19, –23)
Legtöbb pont: Boa 6, ill. Mészáros D. 14
Gulyás Ferenc: – Sajnos ezúttal nem azt láttam a csapatól, amit a legutóbbi, Pénzügyőr elleni meccsen. Bátortalanul játszottunk, a Dunaferr pedig fölénk nőtt, és megérdemelten nyert. Tovább kell dolgoznunk, hogy partiban legyünk azokkal a csapatokkal, akik velünk nagyjából egy szinten vannak.
Tomanóczy Tibor: – A debreceni fiaskót sikerült kijavítani. Volt időnk felkészülni a találkozóra, amelyen végig mi voltunk előnyben és a mi akaratunk érvényesült. Készülünk megrángatni az oroszlán bajszát a Pénzügyőr ellen…

DEAC – MÁV Előre 3:0 (21, 17, 18)
Legtöbb pont: Hubicska 15, ill. Kholmann 10
Fodor Antal (DEAC): – Rosszul kezdtük a meccset, az elején sokáig a fehérváriak vezettek. Ebben az időszakban nagyon sokat hibáztunk, de nagy nehézségek árán, a hajrában fordítani tudtunk. A másodikat is a vendégek kezdték jobban, a harmadikban is volt fellángolásük, de egyre többet hibáztak és így végül értékes győzelmet arattunk. Az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a Dunaferrel leszünk versenyben a csoport harmadik helyéért.

A-csoport:
PTE PEAC – MAFC-BME 0:3 (–20, –17, –21)
Legtöbb pont: Pordán 5, ill. Cvetanov 8
Gyöngyösi Zoltán (PEAC): – A két csapat közötti jelentős tudáskülönbséget végig fegyelmezett, lelkes játékkal igyekeztünk kompenzálni. Idén ez volt a MAFC ellen a negyedik mérkőzésünk, és ez sikerült a legjobban, pontban és játékban is elégedett vagyok. A cserék is jól szálltak be, több játékos megmutatta, hogy komoly potenciál van a játékában, csak stabilizálni kell a teljesítményt. Riválisaink ellen csak 1-2 szett erejéig tudtunk ilyen koncentrációval játszani, ha ellenük is hozzuk a mai teljesítményt, akkor lesz keresnivalónk.

Sümeg – Kecskemét 0:3 (–14, –18, –24)
Legtöbb pont: Kaposi 10, ill. Krupánszki 11
Dávid Zoltán (Kecskemét): – Az történt, amire számítottunk, simán, három játszmában nyerni tudtunk. Az utolsó szett egy kicsit szorosabb volt, de végül nem lett belőle baj.