Rendkívüli ülőröplabda ligaülést tartottak

Csütörtökön rendkívüli Ülőröplabda Ligaülést tartottak a Magyar Röplabda Szövetség székházában. A Ligaülést a Szövetség korábban kiadott főtitkári tájékoztatás alapján hívták össze. A tájékoztatóban Ludvig Zsolt főtitkár a 2019/2020-as Ülőröplabda Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatban hozott döntésekről informálta az érintett tagszervezeteket.

 

A hivatkozott levélben főtitkár úr kitért arra, hogy a rendszer fejlesztése 2019. november elején ért el ahhoz a munkafázishoz, hogy Magyar Röplabda Szövetség BackOffice online nyilvántartó rendszere lehetővé tegye az ülőröplabda versenyek rendszerben történő lebonyolítását, a bajnokság adminisztrációjának teljes kezelését. A fejlesztéssel az a korábbi célkitűzés valósult meg, hogy a szövetség minden szakág nyilvántartását, a versenyekkel kapcsolatos adminisztrációját a felületen bonyolítsa le. A döntés alapján az ülőröplabda bajnokság az idei szezontól kezdve kizárólag az online nyilvántartó rendszer alkalmazásával bonyolítható le, indítható el.

A főtitkár úr hangsúlyozta, hogy a papíralapú nyilvántartások teljes kivezetésére törekszik a szövetség a rendszer bevezetésével. A következő munkafázis a sportolói igazolványok kivezetését készíti elő a versenyengedélyek, játékengedélyek online kezeléséhez. A munkafolyamat részleteit, teendőit, tudnivalóit a Ligaülésen egyeztették. Újdonság lesz a sportolói igazolványok kivezetése, valamint az adatok online elérhetősége, ellenőrizhetősége. A versenyeken kizárólag a sportorvosi engedélyek érvényességét kell igazolni.

Mivel a felület a tagszervezetek részére mostantól vált elérhetővé, a korábban megrendezett ülőröplabda bajnoki fordulót utólagosan felkészülési tornává minősíti a szövetség. A Ligaülésen megegyeztek a bajnokság négy új fordulójának időpontjáról is, valamint egy újonnan megrendezésre kerülő nemzetközi torna indításáról, amely a bajnoki fordulókkal egyidőben és azonos helyszínén zajló esemény lesz. E nemzetközi torna névadójáról a későbbiek során még egyeztetnek.

Az idei szezontól a szövetség fokozottan törekszik a röplabda sportág, ezzel együtt az ülőröplabda szakág népszerűsítésére, nagyobb publicitás elérésére. Ennek egyik eszköze a BackOffice felületen történő eredmények, tabellák, hírek, fotók, versenybeszámolók megjelenítése lesz.

 

2019–2020-as bajnoki szezon ülőröplabda bajokság fordulói:
2020. február 1., Vác
2020. március 14., Tatabánya
2020. április 4., Budapest, OORI
2020. május 16., Budapest, Törekvés pálya

2019–2020 évi Magyar Kupa:
2020. február 29. Agárd