Női Extraliga: bombameglepetés Békéscsabán, rossz csere az UTE-ban

Két mérkőzést játszottak le pénteken a női Extraligában, egyet pedig az NB I-ben. A Kaposvár komoly meglepetésre három játszmában nyert Békéscsabán, a Vasas viszont ugyanilyen arányban győzött az UTE ellen. Utóbbi meccsel várhatóan az MRSZ versenybizottságának is lesz még gondja.

 

Női Extraliga:
Békéscsabai RSE – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–19, –21, –23)
Legtöbb pont: Dapic 18, ill. Kliszura 13
Bár a kaposváriak szerdán 3:0-s vereséget szenvedtek a Challenge Kupában, azt előre lehetett sejteni, hogy Szasa Nedeljkovics gárdája egyáltalán nem az áldozat szerepét akarja eljátszani a Békéscsaba elleni meccsen, amit jól jelez az is, hogy a Diamant már csütörtökön leutazott a Viharsarokba és még délelőtt is edzett egyet a mérkőzés helyszínén. Ettől függetlenül bombameglepetésnek számít, hogy simán nyerték az első szettet 25:19, re majd a másodikat 8:3-ról, a harmadikat pedig 18:11-es csabai vezetésről megfordítva idegenben is 3:0-s sikert arattak.
Vasja Samec Lipicer: – A fiataloknak még sok tapasztalatot kell szerezniük, erre ez a mai mérkőzés is jó alkalom volt. Új irányba indultunk, eddig jól, de a mai találkozót azért sajnálom, mert vesztesen hagytuk el a pályát.
Szasa Nedeljkovics: – Az elején nagy nyomás volt rajtunk, de hamar oldódott a csapat. Az első két játszmában jól küzdött a csapat, remek volt a nyitásunk és a mezőnymunkánk, és a harmadikban is szépen harcolt a gárda, amikor vesztett helyzetből sikerült visszahoznunk a találkozót.
(Nemzeti Sport)

 

Vasas Óbuda – UTE 3:0 (23, 20, 22)
Legtöbb pont: Dékány 17, ill. Sanchez 15
Óbudán nagyjából minden a papírforma szerint alakult, annak ellenére, hogy a vendég újpestieknél debütált a kanadai Sarah Chase, és nem is rosszul: a lilák sokkal stabilabban játszottak, mint az előző meccseken és az első játszma jelentős részében vezettek is a bajnoki címvédő Vasas otthonában. Persze, ahogy lenni szokott, a végjáték a piros-kékeknek sikerült jobban, és a másodikban is vezettek 7:1-re. A lilák azonban megrázták magukat, s 15:14-nél már ők vezettek. Igaz, mindennek valószínűleg semmi jelentősége nem lesz, ugyanis 9:4-nél Kántor Sándor elcserélte magát: a török liberót küldte a pályára, így egyszerre csak egy magyar játékos volt a pályán, ami szabálytalan. Egy labdamenetet követően ugyan észbe kapott, de ez már nem számít. Természetesen lejátszották a mérkőzést, hiszen ezt a vétséget csak az MRSZ versenybizottsága állapíthatja meg. Végül a pályán is a Vasas nyert 3:0-ra, így ez nem osztott, nem szorzott.
Jakub Gluszak:
– Nem volt rossz meccs, mindkét csapat jól játszott és mindkettőnek voltak hullámvölgyei is. Összességében elégedett vagyok, a cserékkel is, akik pályára léptek mind sok pluszt tettek hozzá, ami nekem nagyon fontos. Mert mindenkire komoly szükségünk van, főleg egy ilyen hosszú menetelés során, ami vár ránk.
Kántor Sándor: – A tapasztalat ezen a meccsen a túloldalon volt, de az alapjátékunk sokat stabilizálódott.

 

Női NB I:
Diósgyőri VTK-Fux – Szent Benedek RA 3:0 (18, 15, 10)
Legtöbb pont: Topor 15, ill. M. Szkorics 10
Toma Sándor (DVTK): – Az idény egyik legjobb játékát nyújtva, a megbeszélt taktikát végig betartva megérdemelten győztünk. Mind a nyitásunk, mind a blokk védekezésünk rendben volt, és helyenként igazán magas színvonalon játszottunk, ehhez gratulálok a lányoknak.

 

HETI PROGRAM:
November 9., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE – Gödöllői RC (női NB I)
16:00 Debreceni EAC – Dunaferr SE (férfi NB I)
17:00 Palota – Budaörsi DSE (női NB I)
18:00 MTK Budapest – Hungast Haladás (női Extraliga)
18:00 TFSE – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
November 10., vasárnap
16:00 MÁV Előre-Bericap – Fino Kaposvár (férfi NB I)
16:30 Sümegi RE – MAFC-BME (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC (férfi NB I)