Este teheti meg az utolsó lépést a Vasas a BL-főtáblára

Csütörtökön 18 órától Albánia fővárosában, Tiranában lép pályára Bajnokok Ligája selejtezőn a Vasas Óbuda, a helyi Partizani ellen. Amennyiben a hazai 3:0-s siker után a piros-kékek megnyerik a párharcot, úgy a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatják a szereplést. A találkozót a DIGI Sport1 élőben közvetíti.

 

A budapesti klub vezetői nem akarták a véletlenre bízni a dolgot, így a csapat már kedden, Bécsen át megérkezett az albán fővárosba.

A klub honlapjának beszámolója szerint a megérkezés után gyors ebéd, kis pihenő, majd edzés következett a vélhetően mintegy 50 éve épült edzőcsarnokban. A teremben, amit a vendéglátók adtak, a pálya egyes részein félhomály volt, a kétszínűre festett parkettát minden bizonnyal még a hetvenes években rakták le, és a háló is nagyjából akkor készülhetett. Mindehhez 10 darab labdát kaptak, de a játékosok és a stáb is pozitívan állt a körülményekhez, így jó hangulatban telt a másfél órás, elsősorban átmozgató jellegű gyakorlás.

Szerdán délelőtt a reggeli után aztán felfedezőútra indult a küldöttség, melynek a végén közös kávézás következett. Délután videózás, csendes pihenő és egy újabb edzés szerepelt a programban, utóbbi már a találkozónak helyet adó Olimpiai Parkban, csakúgy mint csütörtök délelőtt.

„Tudjuk, hogy sokkal nehezebb meccs lesz a csütörtöki, mint a budapesti volt” – nyilatkozta a csapat szlovák négyesütője, Mária Kostelanská, aki a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte: a céljuk a csoportkörbe jutás, ehhez azonban okosan, türelmesen kell játszani.

A csapat vezetőedzője Jakub Gluszak kiemelte, a legrangosabb európai sorozatban szerepelni szép kihívás és nagy megtiszteltetést. „A lányoknak lehetősége lenne Európa elitjével találkozni, ami ugyan nagy, de egyben kellemes teher. Felkészültünk a Tiranából, ha okosan játszunk és élünk az adódó esélyeinkkel, elérhető a csoportkör” – mondta az MTI-nek a szakvezető.

Magyar csapat korábban még soha nem jutott selejtezőből főtáblára a röplabda BL-ben, a Nyíregyháza a 2002–03-as és a 2003–04-es idényben alanyi jogon volt tagja a mezőnynek.

A Tirana elleni BL-visszavágó csütörtökön 18 órakor kezdődik, a DIGI Sport1 élőben közvetít. Az első meccsen 3:0-s Vasas-siker született, így két nyert játszmával bejutnak a csoportkörbe, ahol az olasz bajnok Conegliano, a 2018-ban BL-döntős román Alba Blaj és a francia Nantes vár rájuk. Amennyiben a Partizani 3:0-ra vagy 3:1-re nyer, aranyszett dönt a továbbjutásról.